Qualcomm, Oryon Mimarili Yeni İşlemcisiyle Teknoloji Dünyasını Salladı - Son Dakika
Teknoloji

Qualcomm, Oryon Mimarili Yeni İşlemcisiyle Teknoloji Dünyasını Salladı

Qualcomm, Oryon Mimarili Yeni İşlemcisiyle Teknoloji Dünyasını Salladı

Qualcomm'un yeni işlemcisi Snapdragon Oryon, performans ve güç verimliliği açısından Apple M2 Max'i geride bırakarak dikkat çekiyor. Yüksek performanslı çekirdekleri sayesinde önemli rakipleriyle rekabet edebilen işlemci, aynı zamanda güç tüketiminde de başarılı bir performans sergiliyor. Qualcomm'un bu atılımı, işlemci dünyasında yeni bir devrin başlangıcını işaret ediyor.

25.10.2023 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teknoloji devi Qualcomm, yaptığı yeni bir açıklamayla birlikte teknoloji dünyasını sallamayı başardı. Şirket, önemli bir performans atılımı yaparak Oryon mimarisine sahip yeni işlemcisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtılan yeni işlemci, Apple M2 Max'i geride bırakmasıyla dikkat çekiyor. İşte detaylar

Snapdragon Oryon, performans arenasında çığır aştı!

Gücünü Snapdragon Oryon mimarisinden alan yeni laptop işlemcisi Snapdragon X Elite, bugün gerçekleştirilen etkinlikle birlikte kullanıcıyla buluşturuldu. Güç ve verimlilik odaklı çalışma yapısıyla öne çıkan işlemci, performans ve güç verimliliği tarafında Apple'ın M2 Max işlemcisini geride bırakarak piyasaya iddialı bir giriş yaptı.

Adeta bir performans canavarı olarak karşımıza çıkan Snapdragon Oryon, Qualcomm'un yenilikçi yaklaşımını net bir şekilde yansıtıyor. Gücünü 12 adet yüksek performanslı çekirdekten alan işlemci, 4,25 GHz hıza kadar çıkabilen bu çekirdekleri sayesinde Apple gibi önemli isimlerle bile rekabet edebiliyor.

Intel ve Apple şokta: Qualcomm X Elite işlemcisi tanıtıldı!

Qualcomm'un açıklamalarına göre Oryon, Intel Core i7-1360P işlemcisine kıyasla iki kata kadar daha yüksek performans sunmakla birlikte M2 Max işlemcisiyle mukayese edildiğinde, yüzde elli oranında daha başarılı bir multi thread performansı vadediyor.

Qualcomm, Oryon Mimarili Yeni İşlemcisiyle Teknoloji Dünyasını Salladı

Snapdragon Oryon, performans tarafında olduğu gibi güç verimliliği noktasında da son derece başarılı bir performans sergiliyor. Apple'ın M2 Max işlemcisini geride bıraktığı etkileyici performansını yüzde otuz oranında daha az güç tüketerek sergilemiş olması, Qualcomm'un rekabetçi tutumunu pekiştiriyor.

Qualcomm'un bu atılımıyla birlikte işlemci dünyasında yeni bir devrin kapıları aralanmış gibi görünüyor. Böylesine önemli rakiplerin aynı anda geride bırakılması, son derece önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sizler bu konuyla ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Qualcomm, Oryon Mimarili Yeni İşlemcisiyle Teknoloji Dünyasını Salladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement