Samsung, 64 Bit İşlemcisi Üzerinde Çalışmaya Başladı! - Son Dakika
Teknoloji

Samsung, 64 Bit İşlemcisi Üzerinde Çalışmaya Başladı!

Samsung, 64 Bit İşlemcisi Üzerinde Çalışmaya Başladı!

Mobile World Congress 2014'te görmeyi beklediğimiz 64 bit Samsung işlemcilerin geliştirilme aşamasına devam ediliyor.

28.02.2014 21:02
Burçin Aygün - -

Samsung'un bir süredir üzerinde çalıştığı söylenen ilk 64 bit'lik işlemcisi Exynos'un duyurusunun Mobile World Congress 2014'te gelmesi bekleniyordu. Şirket beklenen açıklamayı yapmadı ancak CNET'in haberine göre ünlü marka işlemcinin üzerinde çalışmalarına devam ediyormuş. Güney Koreli dev, MWC 2014'te ise Exynos 5422 Octa ve Exnos 5260 Hexa adlı ürünlerini duyurmuştu ancak iki örnekte de 32 bit'lik ARMv7 mimarisi kullanılıyordu.


Samsung'un pazarlama bölüm yetkilisi Kyushik Hong'dan gelen bilgilere göre şirket bir süredir 64 bit'lik işlemci üzerinde çalışıyor ve bu yıl yeni nesil Exynos ile tanışma şansımız da yüksek. 64 bit'lik yeni işlemcilerin sektör için çok önemli olduğunu belirten isim, talep olsun ya da olmasın bunun değişmeyeceğini söylüyor. Şirketin "oldukça aktif" şekilde bu işe yoğunlaştığı da dile getirilirken, diğer şirketlerin ardında kalınmayacağına da dikkat çekiliyor.


Qualcomm, Intel, Nvidia, Marvell ve Mediatek şimdiden 64 bit'lik işlemcilerini beğeniye sundular. Samsung ise kendi ürünlerinin "işletim sistemleri ne zaman hazır olursa, o zaman piyasaya çıkacağını" söylüyor.



Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung, 64 Bit İşlemcisi Üzerinde Çalışmaya Başladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement