ABD, İsrail'e yapılacak mühimmat sevkiyatını durdurdu - Son Dakika
Güncel

ABD, İsrail'e yapılacak mühimmat sevkiyatını durdurdu

ABD'de Başkan Joe Biden yönetimi, geçen hafta İsrail'e gönderilecek ABD yapımı mühimmat sevkiyatını durdurdu. Refah'a kara operasyonu hazırlığında olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun endişesi ABD'nin kendisini yarı yolda bırakmasıyla arttı. Washington yönetiminin, İsrail'in Gazze'ye saldırılara başladığı 7 Ekim'den bu yana ilk kez böyle bir karar aldığı vurgulandı.

05.05.2024 20:13  Güncelleme: 22:50

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin geçen hafta İsrail'e gönderilecek ABD yapımı mühimmat sevkiyatını durdurduğu belirtildi. İsrail yetkilileri sevkiyatın durdurulmasının ciddi endişeye yol açtığını ifade etti.

ABD, SİLAH SEVKİYATINDAN VAZGEÇTİ

ABD'de yayın yapan "Axios" haber sitesinin adı açıklanmayan iki İsrailli yetkiliye dayandırdığı habere göre, ABD geçen hafta İsrail'e gönderilecek bir mühimmat sevkiyatını durdurdu. Haberde ABD'nin İsrail'e silah sevkiyatını durdurmasının Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana ilk defa yaşandığına işaret edildi.

ABD, İsrail'e yapılacak mühimmat sevkiyatını durdurdu
ABD Başkanı Joe Biden

BLINKEN İLE NETANYAHU ARASINDA "SERT GÖRÜŞME"

İsrailli yetkililere göre sevkiyatın durdurulması Tel Aviv yönetiminde ciddi endişeye yol açtı. Haberde, İsrail'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında Refah'a yönelik muhtemel kara saldırısı hakkında "sert bir görüşme" gerçekleştiği de kaydedildi.

ABD, İsrail'e yapılacak mühimmat sevkiyatını durdurdu
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

NETANYAHU HÜKÜMETİ, REFAH'A KARA SALDIRISINA HAZIRLANIYOR

Biden ve Batılı yetkililerin, Refah'a yönelik olası kara saldırısının daha çok sivil ölümüne ve insani krizin büyümesine neden olacağı uyarılarına rağmen Netanyahu, 1.5 milyon kişinin sığındığı Refah kentine saldırının yapılacağını duyurmuştu.

ABD, İsrail'e yapılacak mühimmat sevkiyatını durdurdu
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

KONGRE, BIDEN'A ÇAĞRI YAPMIŞTI

Öte yandan, ABD Kongresi'nde Demokrat Partili 88 üye, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik insani yardımları kasten engellediğine dair inandırıcı iddialar bulunduğunu belirterek, Biden'a ABD yasalarına göre İsrail'e yapılan yardımları yeniden gözden geçirme çağrısında bulunmuştu.

ABD, İsrail\'e yapılacak mühimmat sevkiyatını durdurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD, İsrail'e yapılacak mühimmat sevkiyatını durdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • muzaffer doğan: çok şükür eğer hakikaten doğru bir haber ise bugün aldım en güzel haber duamız hiç bir Filistin halkının canı yanmasın bu saatten sonra özellikle çocukları Allah korusun 89 2 Yanıtla
  • ibrahim kocapinar: Sahne de yardım yok derken perde arkasında desteğe devam ederler. 26 0 Yanıtla
  • Emre Bey: Pek inandırıcı gelmiyor. 7 ekimden bu yana sessiz kalan abd samimi değil. 25 0 Yanıtla
  • DORUĞUN GERZESİ: ya inanmayın ya abd adamlara yıkıyor mühimmatı dile kolayukrayna rus savaşı senelercr sürdütüm filistin yerinden edilmedikçe durmayacaklar . 3 0 Yanıtla
  • Ali Göktürk: İki yüzlü batı 1 0 Yanıtla
  • Alper Elma: Amerika refah'in işgalini kesinlikle istiyor, sadece nabze şerbet vermek adalet dağıtan bir ülke gibi iyi polis kötü polis oyunu oynuyor sadece kamuoyunda önce mühimmat ve para yardımı yapıyorum sonra tepkilere neden olunca duruyr, sular durulunca kan içmeye devam edecekler. o mühimmatlar eminimki İsrail'e verilecek. dünyanın en tehlikeli her şekile bürünen ülkesi amerika'dir. gerçek olan tek şey amerika çökmedikce dünyaya huzur qelmez. 0 0 Yanıtla
  • Ankara null: yalan durma yok 0 0 Yanıtla

Advertisement