Starlink Türkiye'ye hizmet vermek için başvuruda bulundu - Son Dakika
Teknoloji

Starlink Türkiye'ye hizmet vermek için başvuruda bulundu

Starlink Türkiye\'ye hizmet vermek için başvuruda bulundu

SpaceX'in uydudan internet hizmeti Starlink, Türkiye'de hizmete açılmak için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile görüşmelerde bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fati·h Sayan, talebin resmi olarak BTK'ya iletilmesinin ardından değerlendirme toplantısı düzenleneceğini açıkladı. Toplantıda Starlink'in Türkiye'de hizmet vermesi konusundaki fırsatlar ve riskler ele alınacak, kamuoyunun endişeleri ve sektör paydaşlarının görüşleri dinlenecek. Kararın ardından Starlink'in Türkiye'de faaliyet gösterip gösteremeyeceği belirlenecek.

21.09.2023 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Elon Musk'ın şirketi Starlink'in Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) resmi başvurusuna ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yardımcısı Sayan, "Alçak yörünge uydu hizmeti sunan Starlink, ülkemizde de faaliyette bulunmak istediklerine dair taleplerini iletmişlerdi. Bu taleplerine istinaden bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzda SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı neticesinde 25 Eylül 2023 Pazartesi günü uydu hizmetleriyle ilgili paydaşlarımız başta olmak üzere tüm haberleşme sektörümüz ve kamuoyunun görüşlerini alacağız" dedi. - ANKARA

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Starlink Türkiye'ye hizmet vermek için başvuruda bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement