Toyota'lara Araç İçi Kablosuz Şarj Özelliği Geliyor - Son Dakika
Teknoloji

Toyota'lara Araç İçi Kablosuz Şarj Özelliği Geliyor

Toyota\'lara Araç İçi Kablosuz Şarj Özelliği Geliyor

Akıllı telefonunuzu şarj etmek için kablo ya da adaptör aramaya son. Toyota, araçlarına kablosuz şarj özelliği ekliyor.

21.12.2012 12:00

Özgür Yıldız - - Toyota, teknolojiyi araç içerisine getiriyor. Firma 2013'te piyasaya süreceği yeni Avalon model araçlarına Qi (Çi) olarak bilinen şarj istasyonunu getirecek.

Chrysler'in de Dodge Dart model araçlar için benzer bir seçenek sunacağı söyleniyor. Toyota'nın şarj seçeneği ise 1950 dolar'dan sunulacak "teknoloji paketi" içerisinde yer alacak.

Bu istasyonla birlikte cihazınızı şarj etmek için içerisinde Qi protokolü entegre edilmiş olması ve istasyonun üzerine koymanız yetiyor. Qi kablosuz şarj özelliği şimdiden 34 mobil telefon tarafından destekleniyor. Bu telefonlar arasında LG Google Nexus 4, Nokia Lumia 920 ve HTC Windows Phone 8X de yer alıyor. Diğer telefonlar için ise eklentiler mevcut.

Qi, manyetik indüksiyonu kullanarak cihazları şarj ediyor. Manyetik indüksiyon, enerjinin bir manyetik alan üzerinden aktarılması yöntemini kullanıyor. Bu şarj yöntemini kullanan cihazlar birkaç senedir piyasada, ancak 2008'de içerisinde Samsung, Nokia, HTC, Motorola Mobility ve Sony gibi büyük firmaların bulunduğu Kablosuz Güç Konsorsiyumu, kablosuz güç için açık bir standart olan Qi üzerinde anlaşma imzalamıştı.

Özgür Yıldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Toyota'lara Araç İçi Kablosuz Şarj Özelliği Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement