Türk Savunma Sanayisi İhracatta Başarı Yakalayacak - Son Dakika
Teknoloji

Türk Savunma Sanayisi İhracatta Başarı Yakalayacak

Türk Savunma Sanayisi İhracatta Başarı Yakalayacak

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Türk savunma sanayisinde liderlik ettiği askeri denizcilik projeleriyle yerlileştirme çalışmalarını hayata geçiriyor. Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi (HEGİDAS) gibi yerli ürünlerin ihracat projelerinde kullanılmasıyla Türk savunma sanayisi ihracatta başarı elde edecek.

16.10.2023 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAVAŞ gemilerinde kullanılan Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi (HEGİDAS), ilk kez yerli imkanlarla üretildi. Sistem, ihraç projesindeki 2 korvete de entegre edilerek yurt dışına ihraç edilecek.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ ile Berkin Savunma Sanayi Mühendislik Ticaret AŞ tarafından, savaş gemilerinde kullanılan ve bugüne kadar yurt dışından tedarik edilen HEGİDAS, Türk savunma sanayisine kazandırıldı. HEGİDAS, yurt içinde Milli Gemi Projesi (MİLGEM) başta olmak üzere, tüm askeri su üstü platformlarda kullanılabilecek. STM tarafından yürütülen bir ihracat projesi kapsamında HEGİDAS, 2 korvete de entegre edilerek ilk kez yurt dışına ihraç edilecek.

'TÜM ASKERİ SU ÜSTÜ PLATFORMLARDA KULLANILABİLECEK'

HEGİDAS, pilotların helikopteri gemiye güvenli şekilde yaklaştırması ve indirmesinde rol alıyor. HEGİDAS ile helikopterler hem gündüz hem de gece operasyonlarında, gemiye güvenli iniş gerçekleştirebilecek. Pilotlara görüş şartlarının uygun olmadığı ve gece durumunda emniyetli bir şekilde operasyon yapmasına imkan tanıyan HEGİDAS, pilot iş yükünü en az seviyeye indiriyor. HEGİDAS, helikopter platformuna sahip korvet, fırkateyn, lojistik destek veya tanker gemileri dahil olmak üzere tüm askeri su üstü platformlarında kullanılabilecek.

'DÖVİZ ÇIKIŞINI DA ENGELLEMİŞ OLDUK'

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, HEGİDAS'ın helikopter pilotlarının işini kolaylaştırması, saha operasyonlarında hızlı aksiyon alması, ilerici ve modern olması açısından dünya arenasında muadilleri rekabet edebilecek nitelikte olduğunu söyledi. Sistemin gemilerdeki yerlilik oranını artıracağını belirten Güleryüz, "HEGİDAS sistemini şu an yurt dışı ihracat projemizde 2 korvete entegre ediyoruz. Ardından milli fırkateyn projemiz, MİLGEM 6-7-8'leri de bu milli sistemle donatmayı planlıyoruz. HEGİDAS ile ileri bir teknolojik kabiliyet elde etmekle kalmayıp, ülkemizden döviz çıkışını da engellemiş, aynı zamanda katma değeri yüksek ihracatımızı desteklemiş olduk. Askeri denizcilik alanında yerlileştirme müjdelerimiz devam edecek" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Türk Savunma Sanayisi İhracatta Başarı Yakalayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement