Çin'de Yaz Seyahati Yoğunluğuyla Uluslararası Hava Seferleri Artırılıyor - Son Dakika
Turizm

Çin'de Yaz Seyahati Yoğunluğuyla Uluslararası Hava Seferleri Artırılıyor

Çin\'de Yaz Seyahati Yoğunluğuyla Uluslararası Hava Seferleri Artırılıyor

Çin'in güneybatısındaki Chongqing Belediyesi'nde bulunan Chongqing Jiangbei Uluslararası Havalimanı'na yaz seyahatlerinin yoğun olduğu dönemde birçok uluslararası güzergah eklenecek ya da eski güzergahlar yeniden başlatılacak. Bu yıl 1 Temmuz'da başlayan yaz seyahati yoğunluğu 31 Ağustos'a kadar sürecek. Chongqing Havayolları yerli ve yabancı turistlerin seyahat ihtiyaçlarını karşılamak üzere 1 Temmuz'da Chongqing ile Tayland'ın Phuket adası arasında doğrudan uçuşları yeniden başlatırken, Xiamen Havayolları da Chongqing'den Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a yeni bir uçuş başlattı. Air China ise 23 Temmuz'da Chongqing ve Singapur arasında yeni bir rota açacak. Yaz seyahatlerinin en yoğun olduğu dönemde Chongqing Jiangbei Uluslararası Havalimanı'nın 8 milyondan fazla yolcuya hizmet vereceği ve havalimanında 55.000'den fazla iniş ve kalkışın gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Böylece 2019 yazında kaydedilen seviyenin aşılması bekleniyor. Bu yılın başından beri havalimanındaki uluslararası ve bölgesel yolcu uçuşlarının sayısı önemli ölçüde artarken Chongqing'den Londra, Roma, Madrid, Budapeşte, Dubai, Seul, Hong Kong ve Taipei'ye seferler açıldı veya yeniden başlatıldı. Üniversite öğrencilerinin evlerine döndüğü, tatil ve aile ziyaretleri için ulaşım talebinin arttığı yaz dönemi, Çin'deki demiryolu ve havayolu seyahat hizmetleri için genellikle yoğun bir sezon olarak biliniyor.

11.07.2023 14:03  Güncelleme: 14:06
Çin'de Yaz Seyahati Yoğunluğuyla Uluslararası Hava Seferleri Artırılıyor
Çin'in güneybatısındaki Chongqing Belediyesi'nde bulunan Chaotianmen iskelesinin genel görünümü, 1 Nisan 2023. (Fotoğraf: Tang Yi/Xinhua)

CHONGQING, 11 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in güneybatısındaki Chongqing Belediyesi'nde bulunan Chongqing Jiangbei Uluslararası Havalimanı'na yaz seyahatlerinin yoğun olduğu dönemde birçok uluslararası güzergah eklenecek ya da eski güzergahlar yeniden başlatılacak.

Bu yıl 1 Temmuz'da başlayan yaz seyahati yoğunluğu 31 Ağustos'a kadar sürecek.

Chongqing Havayolları yerli ve yabancı turistlerin seyahat ihtiyaçlarını karşılamak üzere 1 Temmuz'da Chongqing ile Tayland'ın Phuket adası arasında doğrudan uçuşları yeniden başlatırken, Xiamen Havayolları da Chongqing'den Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a yeni bir uçuş başlattı. Air China ise 23 Temmuz'da Chongqing ve Singapur arasında yeni bir rota açacak.

Yaz seyahatlerinin en yoğun olduğu dönemde Chongqing Jiangbei Uluslararası Havalimanı'nın 8 milyondan fazla yolcuya hizmet vereceği ve havalimanında 55.000'den fazla iniş ve kalkışın gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Böylece 2019 yazında kaydedilen seviyenin aşılması bekleniyor.

Bu yılın başından beri havalimanındaki uluslararası ve bölgesel yolcu uçuşlarının sayısı önemli ölçüde artarken Chongqing'den Londra, Roma, Madrid, Budapeşte, Dubai, Seul, Hong Kong ve Taipei'ye seferler açıldı veya yeniden başlatıldı.

Üniversite öğrencilerinin evlerine döndüğü, tatil ve aile ziyaretleri için ulaşım talebinin arttığı yaz dönemi, Çin'deki demiryolu ve havayolu seyahat hizmetleri için genellikle yoğun bir sezon olarak biliniyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Turizm Çin'de Yaz Seyahati Yoğunluğuyla Uluslararası Hava Seferleri Artırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement