Karabük'teki Hadrianopolis Antik Kenti'nde kazılar devam ediyor - Son Dakika
Turizm

Karabük'teki Hadrianopolis Antik Kenti'nde kazılar devam ediyor

Karabük\'teki Hadrianopolis Antik Kenti\'nde kazılar devam ediyor

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde bulunan Hadrianopolis Antik Kenti'nde yapılan kazılar, turistlerin ilgisini çekiyor. Antik kentte gün yüzüne çıkarılan kalıntılar ve yeraltı yerleşkesi, bölgenin önemli turistik ve tarihi noktalarından biri haline gelmiştir.

16.10.2023 17:33  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan Hadrianopolis Antik Kenti kazıları devam ediyor.

" Karadeniz'in Zeugması" olarak adlandırılan bölgede, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Çelikbaş başkanlığında yürütülen kazılarda çok sayıda kalıntının gün yüzüne çıkarılması, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Çelikbaş, AA muhabirine, kalıntıların sayıca artmasıyla antik kente gelen turistlerin sayısının da arttığını belirterek, "Yaz aylarında ayda yaklaşık 10 bin turisti misafir ediyoruz. Misafirlerin çoğu yerli." dedi.

Çelikbaş, antik kente Uzak Doğu ve Avrupa'dan da turistlerin geldiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Ziyaretçilerimiz buralardaki mozaiklere ve gün yüzüne çıkardığımız kalıntılara bakıyor. Bölgede antik kent anlamında ziyaret edilebilen tek nokta burası. Bu da Hadrianopolis'i bölgedeki önemli turistik ve tarihi kent noktalarından biri haline getiriyor. Ayrıca Hadrianopolis'te yeraltı yerleşkesinin ortaya çıktığını duyan turistler, yerleşkeyi görmek için antik kente geliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Turizm Karabük'teki Hadrianopolis Antik Kenti'nde kazılar devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement