Turizm Geliri Hedefine İlerleme: Bu Yıl 56 Milyar Dolar Hedefleniyor - Son Dakika
Turizm

Turizm Geliri Hedefine İlerleme: Bu Yıl 56 Milyar Dolar Hedefleniyor

Turizm Geliri Hedefine İlerleme: Bu Yıl 56 Milyar Dolar Hedefleniyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, turizm geliri hedefine emin adımlarla ilerlendiğini belirterek, bu yıl 56 milyar dolar turizm geliri hedeflendiğini söyledi. Alparslan, turizm yatırımlarını geliştirmek adına kamu arazilerinin turizm yatırımcılarına tahsisi için müzakere toplantısı düzenlendiğini de açıkladı.

05.10.2023 16:39  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KÜLTÜR ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, "Bu yıl 56 milyar dolar turizm geliri hedefimiz var. Bu hedefe emin adımlarla ilerlemekteyiz. 8 aylık rakamlar, bu hedeflere ulaşacağımızı göstermekte" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi için müzakere toplantısı düzenlendi. Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan başkanlığındaki toplantıya, turizm sektör temsilcileri ve bakanlık bürokratları katıldı. Alparslan, geçen yıl 46 milyar dolar ile bugüne kadarki en büyük yıllık turizm gelirinin sağlandığını söyledi.

'ÜLKEMİZDE TURİZM POTANSİYELİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ İMKANLAR VAR'

Turizm alanında en etkin ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini söyleyen Alparslan, "2023 yılında 2'nci kez turizm yatırımlarını geliştirmek adına kamu arazilerini turizm yatırımcılarına tahsis için bugün müzakere yapacağız. 9 taşınmaz için 10 yatırımcımızın başvurusu var. Bunları tek tek gerçekleştirerek 2028 hedeflerimiz için 1'inci adımı atmış olacağız. Ülkemizde turizm potansiyeli için olağanüstü imkanlar var. Bunları hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 9 taşınmazımızı, turizm yatırımcılarımızla buluşturarak turizm yatırımlarında bir adım daha ileri geçmiş olacağız. Bu yıl 56 milyar dolar turizm geliri hedefimiz var. Bu hedefe emin adımlarla ilerlemekteyiz. 8 aylık rakamlar bu hedeflere ulaşacağımızı göstermekte" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Turizm Turizm Geliri Hedefine İlerleme: Bu Yıl 56 Milyar Dolar Hedefleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement