Adıyaman'da Malulen Emekli Olan Kişi Depremde Ailesini Kaybetti - Son Dakika
Yaşam

Adıyaman'da Malulen Emekli Olan Kişi Depremde Ailesini Kaybetti

Adıyaman\'da Malulen Emekli Olan Kişi Depremde Ailesini Kaybetti

Adıyaman'da Bağkur'dan malulen emekli olan Abdullah Kutlu, önce engelli aylığı kesildi, ardından 2 çocuğunu, 1 torununu ve damadını depremde kaybetti. Kutlu'nun eşi Güner Kutlu, mağduriyetlerini dile getirerek yetkililerden yardım istedi.

19.08.2023 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da Bağkur'dan malulen emekli olan bir kişinin önce engelli aylığı kesildi, ardından depremde 2 çocuğunu, 1 torununu ve damadını kaybetti.

Emlakçılık yapan Abdullah Kutlu (53) isimli Adıyamanlı vatandaş, 2010 beyin kanaması geçirerek kısmi felç geçirdi. Heyetin verdiği yüzde 87'lik engelli raporu ile Bağkur'dan malulen emekli oldu. Engel durumu nedeniyle kendi kendine yetmeyen ve eşi Güner Kutlu'nun destekleriyle yaşamını sürdüren Abdullah Kutlu'nun 2 yılda bir yenilenen son heyet raporunda engelli durumu yüzde 67'ye düşürüldü. Engel oranı düşünce emekli maaşı kesildi.

Emekli maaşı kesilen Abdullah Kutlu, 6 Şubat depreminde ise 2 çocuğunu, 1 torunu ve damadını toprağa verdi. Yaşadığı talihsizlikler üst üste gelen Abdullah Kutlu, nörolojik ve psikiyatri tedavi görüyor.

Abdullah Kutlu'nun eşi Güner Kutlu ise, mağdur olduklarını dile getirerek, "Eşim engelli olduğu için evden çıkamıyor. Eşimin kardeşinin destekleri ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Eşimin maaşı kesilince gelirimiz gitti. Maaşın kesilmesine itiraz ettik. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Adıyaman'da Malulen Emekli Olan Kişi Depremde Ailesini Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement