Akpınar Köyü Yaz Şenliğinde Coştu - Son Dakika
Yaşam

Akpınar Köyü Yaz Şenliğinde Coştu

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Akpınar Köyü'nde düzenlenen 2. Geleneksel Yaz Şenlikleri, köy halkı ve konuklar tarafından büyük ilgi gördü. Köy meydanında gerçekleştirilen şenlikte, futbol turnuvası, yarışmalar ve müzik etkinlikleri düzenlendi. Ayrıca Down sendromlu bir genç için asker uğurlaması yapıldı. Yaklaşık 5 saat süren şenlikler, havai fişek gösterisiyle sona erdi. Gelecek yıl daha da coşkulu bir şekilde düzenlenmesi planlanan şenlikler, katılımcılar tarafından keyifle karşılandı.

05.07.2023 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akpınar köyü yaz şenliğinde coştu

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Akpınar Köyünde 2. Geleneksel Yaz Şenliklerinde köy halkı ve konuklar eğlence ile müziğe doydular.

Akpınar Köyü meydanında düzenlenen köy şenliğine, halk yoğun ilgi gösterdi. Güzel anılar biriktirmenin ne kadar önemli olduğunu bilen Akpınar köyü gençleri yoğun geçen eğitim döneminin sonunda köyde ve gurbette yaşayan 7'den 70'e herkes için köy parkında etkinlikler düzenledi.

Şenlik çerçevesinde 2 gün süren futbol turnuvasında dereceye giren takımlara madalya ve kupaları verildi. Şenlik gecesi balon patlatma, sandalye kapmaca, çuval yarışı, halat çekme gibi yarışmaların düzenlenerek gece tam bir şenlik havasında geçti.

Ayrıca Down sendromlu 36 yaşındaki Burak Arabacı için asker kıyafeti giydirilip temsili asker uğurlaması yapıldı. Yemin töreni ile Burak'ın asker olma hayalleride gerçekleşmiş oldu.

Yaklaşık 5 saat süren şenliklerde birbirinden güzel hareketli türkülerle coşan köy halkı gönüllerince eğlendiler. Şenlik pastası kesilerek gece havai fişek gösterisi ile sona erdi. Bu yıl ikincisi düzenlenen şenliklerin bir sonraki yıl daha da coşkulu geçmesi bekleniyor.

Akpınar Köyü Yaz Şenliğinde Coştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Akpınar Köyü Yaz Şenliğinde Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement