Batman'da sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardım - Son Dakika
Yaşam

Batman'da sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardım

Batman\'da sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardım

Batman'da yaşanan sel felaketinin ardından selden etkilenen vatandaşlara yardım çalışmaları başlatıldı. Valilik Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden sıcak yemek ve kuru gıda yardımı ulaştırılırken, toplamda 34 milyon lira talep edildi.

21.11.2023 14:47  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da selden etkilenen vatandaşların yaraları sarılıyor. Valilik Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden sıcak yemek ve kuru gıda yardımı ulaştırılırken, selden etkilenen vatandaşlar için 34 milyon talep edildi.

Yaşanan sel felaketin ardından kentte öncelikle yol çalışmaları başlatıldı. Batman Belediyesi ve İl Özel İdaresi, ekipleri yollardaki çamurları temizledi. Valilik Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden sıcak yemek ve kuru gıda yardımı ulaştırıldı.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, dün akşam yaptığı basın açıklamada ise selden etkilenen vatandaşlar için AFAD'dan 15 milyon, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'ndan ise 19 milyon lira talepte bulunduklarını açıklamıştı.

Selden etkilenen 129 vatandaşın pansiyona yerleştirildiği belirten açıklamada, "Buralarda barınma hizmetini kendilerine sağlıyoruz. AFAD'a 15 milyon, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza da 19 milyon TL vatandaşlarımızın maddi yardım ihtiyaçlarını yemek, yiyecek, giyecek gibi barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere talepte bulunulmuştur. Aile Sosyal İl Müdürlüğümüz tarafından da psikososyal hizmet destekleri verilmektedir. Aynı şekilde hem il merkezimizde hem de 5 ilçemizde var olan aşevlerimizden şu anda sıcak yemeklerimiz afetzede vatandaşlarımıza götürülmektedir. Bugün sabah itibaren de bütün afetzede vatandaşlarımıza kahvaltı hizmetini vermeye başladık" ifadeleri kullanıldı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Batman'da sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement