Boşanmaları Önlemek İçin Yeni Evliler Takibe Alındı - Son Dakika
Yaşam

Boşanmaları Önlemek İçin Yeni Evliler Takibe Alındı

Boşanmaları Önlemek İçin Yeni Evliler Takibe Alındı

Mersin'in Mut ilçesinde, Aile ve Sosyal Yapıyı Güçlendirme Kurulu bünyesi altında, boşanmaları önlemek ve aile yapısını güçlendirmek için yeni evlilikler takip altına alınıyor.

04.10.2013 10:06

Mersin'in Mut ilçesinde, Aile ve Sosyal Yapıyı Güçlendirme Kurulu bünyesi altında, boşanmaları önlemek ve aile yapısını güçlendirmek için yeni evlilikler takip altına alınıyor.

Aile yapısını güçlendirmek ve ömür boyu evliliklerin devam etmesi için, kaymakamlık bünyesinde Sağlık Müdürlüğü, Müftülük, Nüfus Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Engellilere Umut Derneği ve Sürdürülebilir Geliştirme Derneği işbirliğiyle 9 aydır çalışmalar yapılıyor.

Mut Aile ve Sosyal Yapıyı Güçlendirme Kurulu'nca 2013 yılında yeni evlenen 360 çiftte evlilik bağını güçlendirmek ve teşvik amacıyla, sertifika ve hediyeler verildi. Ayrıca evlilikte yarım asrı geride bırakan 117 çiftin örnek beraberliklerinden dolayı da kutlama belgeleri gönderildi.

Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Aile ve Sosyal Yapıyı Güçlendirme Projesi'nin hayata geçirmedeki amaçlarının aile içi şiddet ve boşanmaların önüne geçmek olduğunu söyledi. Şahin, "Bu projemize sivil toplum kuruluşları da katkıda bulundu. Projedeki amaç maddi ve manevi sorunlar yaşayan aileleri desteklemek. Hedef kitledeki ailelerin sorunları kapsamında oluşturulan birim tarafından, tespit edilerek ilgili kurumlarla irtibat kurulmak suretiyle sorunları çözüme kavuşturuyoruz" diye konuştu.

Son on yılda yaklaşık 5 bin evliliğin yüzde 17'nin boşanma ile sonuçlandığını kaydeden Şahin, "Bu rakamlar boşanmaların hangi boyuta geldiğini gösteriyor. Son beş yılın istatistikleri incelendiğinde, ilçede genç nüfusta boşanma oranlarında yükselme gözlenmiştir. Boşanmalardan kaynaklanan sorunlar ise devam ediyor. En çok çocuklar bu ayrılıklardan dolayı olumsuz yönde etkileniyorlar. Aileler tespit edilip karşılıklı rızaya dayalı görüşmelerden sonra yaptığımız çalışmalar evliliklerin ömür boyu devam etmesi içindir. Çünkü toplumun temelini aile oluşturur. Son yıllarda boşanma oranlarının yükselmesi, bizi bu konuda tedbir almaya yöneltti. Umarım sunduğumuz bu hizmetten güzel sonuçlar elde eder, halkımızın sorunlarına çözümler üretebiliriz" dedi.

Öte yandan, proje kapsamında Mut Engelliler Derneği tarafından finanse edilen ilçenin yöresel ve tarihi figürünü anlatan tepsi, yeni evlenen Murat ve Eda Yılmaz çiftine hediye edildi. Murat Yılmaz, kaymakamlığın yaptığı bu çalışmalarından dolayı çok memnun olduklarını belirtti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Boşanmaları Önlemek İçin Yeni Evliler Takibe Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement