Bozyazı Kaymakamı Hayvanları Koruma Bilincini Vurguladı - Son Dakika
Yaşam

Bozyazı Kaymakamı Hayvanları Koruma Bilincini Vurguladı

Bozyazı Kaymakamı Hayvanları Koruma Bilincini Vurguladı

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, hayvanları koruma bilincinin, toplumsal duyarlılık ve empati ile şekillenebileceğini söyledi. Topsakaloğlu, Bozyazı Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, hayvanların genel sağlık durumları ve bakımları hakkında bilgi aldı.

05.10.2023 11:10  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, hayvanları koruma bilincinin, toplumsal duyarlılık ve empati ile şekillenebileceğini söyledi.

Kaymakam Topsakaloğlu, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinliği çerçevesinde, Bozyazı Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Topsakaloğlu, Bozyazı Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli veterinerler tarafından, barınaktaki hayvanların genel sağlık durumları, aşıları ve genel bakımları hakkında bilgilendirildi. Kaymakam Topsakaloğlu, barınak çalışanlarını, sokak hayvanlarına sağladıkları imkanlar ve göstermiş oldukları özverili çalışmalar nedeniyle kutladı. Topsakaloğlu, "Hayvanları koruma bilinci, toplumsal duyarlılık ve empati ile şekillenir. Bize düşen görev, onlara daha yaşanabilir bir dünya sunmak ve onları koruma altına almaktır. Hayvanlar, doğayı güzelleştiren, ekolojik dengelerin oluşmasını sağlayan, sevgileri ile günlük hayatı zenginleştiren dostlar olduğu için onları koruyup, haklarına sahip çıkmak bir insanlık görevidir" dedi.

Bozyazı Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden minik öğrencilerle de sohbet eden Topsakaloğlu, '4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nün, tüm bireyler ve özellikle de çocuklar üzerinde farkındalık oluşturma açısından önemli bir rol oynadığını vurguladı. Hayvan haklarının korunması ve hayvan sevgisinin yaygınlaştırılması adına yapılan bu tür etkinliklerin ve ziyaretlerin önemine dikkat çeken Topsakaloğlu, "Hayvanları korumak ve kollamak, hepimizin görev ve sorumlulukları arasında yer almaktadır. Toplum olarak tüm canlıların ve hayvanların korunmasına özen göstererek, özellikle çocuklarımızı hayvan sevgisi ile dolu ve hayvan haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirmeliyiz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Bozyazı Kaymakamı Hayvanları Koruma Bilincini Vurguladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement