En Yeni Hd Kanalı Yayına Başladı - Son Dakika
Yaşam

En Yeni Hd Kanalı Yayına Başladı

En Yeni Hd Kanalı Yayına Başladı

NTV, NTV Spor, CNBC-e ve e2 kanallarından seçilmiş programlarla eş zamanlı yayın yapacak olan "HD-en" izleyicilere D-Smart HD 116.

02.06.2010 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NTV, NTV Spor, CNBC-e ve e2 kanallarından seçilmiş programlarla eş zamanlı yayın yapacak olan "HD-en" izleyicilere D-Smart HD 116. kanal üzerinden sunulacak. HD-en dünyaca ünlü dizilerin, belgesellerin, basketbol ve futbol maçlarının evlerde yüksek kaliteyle izlenmesine olanak sağlayacak. Spor tutkunları için A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa ve Dünya Kupası ön eleme maçları; Dünya Basketbol Şampiyonası ve NBA Basketbol Ligi HD olarak sadece HD-en’de yer alacak.

Yine hayatı, hayvanlar âlemini, doğa belgesellerini ve şehir hayatını sunan “Hayat/Life“ belgeseli HD olarak sadece HD-en’de olacak.

Dünyaca ünlü diziler Desperate Housewives ve Gossip Girl de HD kalitesinde HD-en’de yayınlanacak. Ayrıca Heroes, 24, Pasific, Mad Men, Nip/Tuck, Tudors, Chuck, Dexter gibi yine dünyaca ünlü diziler HD olarak HD-en de yer alacak.

İmza töreninde konuşan D-Smart ve smile adsl Şirketleri Grubu Yayın Grup Başkanı Murat Saygı, “ Doğuş Grubu ile D-Smart platformunda yaptığımız işbirliğinden büyük bir mutluluk duyuyorum. Butik işlere odaklanan Doğuş Grubu’nun en iyi belgesel, dizi ve spor yayınlarının izleyiciyle buluşacağı HD-en kanalının, D-Smart olarak Türkiye’nin en çeşitli HD kanallarının yer aldığı dijital yayın platformu hizmetlerimizde büyük bir fark yaratacağına inanıyorum. Bu dönem HD seyredenler ile HD seyrettiğini zannedenlerin ayrıştığı bir dönem olacak. Doğuş Grubuna bu konuda bize verdikleri destek için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “HD-en bizim ilk HD kanalımız. D-Smart’la yapacağımız işbirliği sonucunda Doğuş Yayın Grubu’nun en gözde markaları HD formatında, HD-en kanalında olacak. Bu inisiyatif kapsamında Dünya Basketbol Şampiyonası’nı beyaz cama taşıyacağız. Bunun ardından milli takımımızın Avrupa ve Dünya Kupası elemeleri gelecek. CNBC-E’de izlediğimiz CSI, 24, Pacific gibi dizilerimiz ile e2 kanalında yayınlanan diziler ve Life gibi seçkin NTV belgeselleri de HD-en’de izleyiciye HD olarak sunulacak. İleride sadece HD-en’de yayınlanacak HD formatında programlarımız da olacak. Bu işbirliğine katkılarından dolayı D-Smart’a teşekkürlerimi iletiyorum.”

2005 yılında dünyadaki HD TV sayısı 10 milyon iken 2010 yılında bu sayı Türkiye’de 1,4 milyona ulaştı. Gelecek 5 yıl içinde de 7 ila 10 milyona ulaşması bekleniyor. 10 HD kanal ile Türkiye’nin en zengin HD içeriğine sahip platform olan D-Smart HD’nin Discovery HD, Animal Planet HD, Eurosport HD, HDTV Smart, Kanal D HD, StarTVHD, SinemaTV HD1 ve SinemaTV HD2, PenthouseHD kanallarına şimdi de HD-en katılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam En Yeni Hd Kanalı Yayına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement