Eskişehirli Şair ve Ozanlardan Cumhuriyet Bayramı Şiirleri ve Kahramanlık Türküleri - Son Dakika
Yaşam

Eskişehirli Şair ve Ozanlardan Cumhuriyet Bayramı Şiirleri ve Kahramanlık Türküleri

Eskişehirli Şair ve Ozanlardan Cumhuriyet Bayramı Şiirleri ve Kahramanlık Türküleri

Eskişehirli Şairler Yazarlar Ozanlar Derneği (EŞYODER)’ne üye şairler ve ozanlar, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili Odunpazarı Kent Konseyi binasında şiir ve türkü şöleni düzenlediler.

27.10.2017 12:32

Eskişehirli Şairler Yazarlar Ozanlar Derneği (EŞYODER)'ne üye şairler ve ozanlar, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili Odunpazarı Kent Konseyi binasında şiir ve türkü şöleni düzenlediler.

Odunpazarı Kent Konseyi binasında düzenlenen şiir ve türkü şölenin de bir araya gelen şairler ve ozanlar, Cumhuriyet ile ilgili kendi yazdıkları şiirleri okudular, ozanlar da sazları eşliğinde Cumhuriyet türkülerini söylediler. Cumhuriyet ile ilgili düzenlenen etkinlik programının sunumunu EŞYODER Başkanı Şair Ertuğrul Şakar yönetti. Şairler ve ozanlar Cumhuriyet ile ilgili anılarını, diğer şair ve ozan arkadaşları ile paylaştılar. EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet, bizler için kıymetli bir kavramdır. Cumhuriyet ile ilgili şiir okunması ve türküler söylenmesi bizler için önemli değerler taşır. Cumhuriyet ile ilgili şiirler okunarak, hayatımıza kattığımız kazanımları da bizlere anlatıyor. Cumhuriyet'in bize kazandırdıklarını, Cumhuriyet şiirleri ile dile getiriyoruz. Şairlerimiz de Cumhuriyet ile ilgili kendi yazdıkları şiirleri sıra ile okudular. Ozan Arif Çayır, Tahsin Genç ve Hasan Bakırcı ile birlikte Cumhuriyet ile ilgili sazları eşliğinde türküler söylediler. Şair ve ozanlarımız Cumhuriyet ile ilgili anılarını, şair ozan arkadaşları ile mutlu bir şekilde paylaştılar. Şairlerimiz şiirler okuyarak ve ozanlarımız da kahramanlık türküleri söyleyerek, Cumhuriyet'in değerini ve önemini vurguladılar" diye ifade etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Eskişehirli Şair ve Ozanlardan Cumhuriyet Bayramı Şiirleri ve Kahramanlık Türküleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement