Köpeği de insanlığı da uyutmadı, yanından ayırmayıp gözü gibi bakıyor - Son Dakika
Yaşam

Köpeği de insanlığı da uyutmadı, yanından ayırmayıp gözü gibi bakıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde motosiklet tamircisi Tuncer Akan, gözleri görmeyen 9 yaşındaki 'Çiko' isimli köpeğinden bir an bile ayrılmazken, adeta onun gözü oldu. Köpeğini bebe şampuanı ile yıkayan Tuncer Akan, gözleri görmemesine rağmen eczaneden aldığı göz damlasıyla köpeğinin gözlerini sık sık temizlemeyi ihmal etmiyor.

16.11.2023 10:56  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(ANTALYA - ÖZEL)Köpeği de insanlığı da uyutmadı, yanından ayırmayıp gözü gibi bakıyor

Motosiklet tamircisi, veterinerin 'Uyutalım' dediği gözleri görmeyen köpeğe göz oldu

ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ilçesinde motosiklet tamirciliği yapan Tuncer Akan, gözleri görmeyen 9 yaşındaki 'Çiko' isimli köpeğinden bir an bile ayrılmazken, adeta onun gözü oldu. Çiko, sahibinin sözünden bir an bile çıkmayarak söylediği her şeyi anında yaparken, Tuncer Akan köpeğiyle birlikte gittiği markette köpeğini kek ile ödüllendiriyor. Köpeğini bebe şampuanı ile yıkayan Tuncer Akan, gözleri görmemesine rağmen eczaneden aldığı göz damlasıyla köpeğinin gözlerini sık sık temizlemeyi ihmal etmiyor.

Sarılar Mahallesinde motosiklet tamirciliği yapan Tuncer Akan, 9 yıl önce aldığı darbe sonucu bir gözü kör olarak bulduğu yeni doğmuş köpeği tedavisini yaptırdıktan sonra işyerinde bakmaya başladı. İşyerinin ve tamir için gelen vatandaşların maskotu haline gelen Çiko'ya 4 yıl önce işyerinin önünde bir kamyon çarpınca bu kez diğer gözü de görmez oldu.

"Birbirimize öyle alıştık ki, ne ben onsuz, ne de o bensiz olabilir"

Çiko'dan vazgeçmesinin mümkün olmadığını belirten motosiklet tamircisi Tuncer Akan "Onu arkadaki çamlıkta acı içerisinde inlerken bulduğumda daha yeni doğmuştu. Gözüne aldığı darbe nedeniyle gözü kanlar içerisindeydi. Veterinere götürdüm ve tedavisini yaptırdım. Gözünün bir tanesi bu olaydan dolayı görmüyordu. 4 yıl önce işyerimin önünde bir kamyon Çiko'ya çarptı ve diğer gözünü de bu kaza sonunda kaybetti. Kazanın ardından götürdüğüm veteriner, Çiko'yu uyutmak gerektiğini söyledi. Ben kabul etmedim ve bakmaya devam etti. Birbirimize öyle alıştık ki, ne ben onsuz, ne de o bensiz olabilir. Söylediğim her şeyi yapıyor. Gündüzleri benim masamın altında oturup, uyuyor. Buradan ben söylemediğim sürece çıkmıyor. Yemek zamanı geldiğinde benim seslenmemle birlikte kulübesine geçer ve yemeğini yer. Oradan çıkıp dışarıda oynarız" dedi.

Markete birlikte gidiyorlar

Tuncer Akan, markete Çiko ile birlikte gittiklerini belirterek "Markete gidiyoruz dediğimde hemen ayağa kalkıp hazır bekliyor. Tehlike sezdiğimde dur diyorum beni bekliyor. Ben markete girdiğimde çıkıncaya kadar olduğu yerde duruyor. Sonra yolun kenarına kadar gidip çimlerden ya da kaldırımdan işyerine dönüyor. Kesinlikle yola inmiyor. Biz birlikte mutluyuz" dedi.

Köpeği de insanlığı da uyutmadı, yanından ayırmayıp gözü gibi bakıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Köpeği de insanlığı da uyutmadı, yanından ayırmayıp gözü gibi bakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement