Lazer Lipoliz ile Vücut Şekillendirme - Son Dakika
Yaşam

Lazer Lipoliz ile Vücut Şekillendirme

Lazer Lipoliz ile Vücut Şekillendirme

FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Hayati Akbaş, çok fazla kilosu olmayan insanların lazer lipoliz yöntemi ile bölgesel olarak zayıflayabileceklerini söyledi.
Lazer lipoliz yönteminin özellikle son yıllarda çok popüler...

06.12.2013 09:38

FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, çok fazla kilosu olmayan insanların lazer lipoliz yöntemi ile bölgesel olarak zayıflayabileceklerini söyledi.

Lazer lipoliz yönteminin özellikle son yıllarda çok popüler olduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Lazer lipoliz vücudun belli bölgelerinde birikmiş yağ dokularının ortadan kaldırılarak daha şekilli bir beden oluşturulmasına sebep olur. Fazladan olan yağların ortadan kaldırılmasına, gevşemiş olan derilerin sıkılaştırılarak daha fit bir vücut oluşturmasına katkı sağlamak amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Lazer lipoliz yönteminde vücudun belli bölgelerinde oluşan yağ fazlalıklarına özel lazer ışıkları vererek o bölgedeki yağ dokuların eritilmesi ve daha sonra eritilmiş yağ dokuların o bölgeden uzaklaştırılma yöntemleri uygulanır. Yine o bölgede yağ eritilmesi sırasında ortaya çıkan ısının etkisiyle deri bölgesinde sıkılaşma, derinin esnekliğindeki sıkılığında artma meydana getirmektedir. Yani 2 işlem birden yapmaktadır. Hem yağ dokusunu eriterek ortamdan oluşturmakta katkı yapmakta hem de üzerine örten deri dokusunun sıkılığını arttırarak bölgeye daha sıkı bir deri oluşmasına katkı bulunmaktadır. Lazer lipoliz bazen tek başına yeterli bir yöntemdir. Vücutta yeterli bir düzelme sağlar" dedi.

Çok şişmanlarda ve kilo fazlalığı olan insanlarda lazer lipoliz ya da liposuction'u önermediklerinin altını çizen Akbaş, "Onlarda mutlaka belli bir kilo oranlarına gelmesi gerekiyor. Ancak belli oranlarda yağ fazlılığı olan insanlarda vücut şekillendirmede önerdiğimiz yöntemlerden bir tanesi de lazer lipoliz yöntemidir. Lazer lipoliz bugün Türkiye'de ve dünyada oldukça popüler hale gelmiş bir yöntemdir. Kullanılan bir takım özel lazer cihazlarıyla yağ dokusunun olduğu bölgelere lazer ışınlarının gönderilmesi ve oradaki yağların uzaklaştırılmasına dayanır. Uygulama son derece kolaydır. Fakat ileri derecede farklı bölgelerdeki yağ birikimi olan olgularda mutlaka onun liposuction yönetimi ile konu edilmesi gerekir" diye konuştu.

Lazer lipoliz yönteminde genellikle tek seans uygulandığını ifade eden Akbaş, "Lazer lipoliz vücudun gıdı, kol, sırt, karın, uyruk, bacak ve diz gibi her bölgesinde vücudun yağ fazlalığının lokal yağın olduğu her bölgede lazer lipoliz uygulanabilir. Lazer lipoliz küçük olgularda bazen lokal anestezi altında da uygulanabilir. Bazen de alan geniş ise genel anestezi altında da yapılabilir. İnsanlar lazer lipoliz uygulamasından birkaç günlük bir istirahat sonrası günlük yaşantılarına rahatlıkla dönebilirler. Uygulama genellikle tek seanslıdır. Nadiren 2 seanslı olabilir. Lazer lipoliz mutlaka plastik cerrahi merkezlerinde yapılması gereken bir uygulamadır. Tecrübeli ellerde yapıldığı taktirde memnuniyet ve mutluluk oranı oldukça yüksektir. Taleplerin çoğunluğu kadın olmasına rağmen erkekler arasında da günümüzde lazer lipoliz ve liposuction uygulamaları çok yaygın bir şekilde yapılır hale gelmiştir. Yapılan uygulamanın amacı da bedenin daha da şekillenmesi, o bölgedeki yağ fazlalıklarının ortadan kaldırılması, sıkı ve daha normal bir beden imajının oluşturulmasıdır" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Lazer Lipoliz ile Vücut Şekillendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement