Sağlıklı Gözler Başarılı Nesiller' Kampanyası Başladı - Son Dakika
Yaşam

Sağlıklı Gözler Başarılı Nesiller' Kampanyası Başladı

Sağlıklı Gözler Başarılı Nesiller\' Kampanyası Başladı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 32’inci Gözlükçüler Meslek Komitesi'nin öncülük ettiği, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destek verdiği “Sağlıklı Gözler, Başarılı Nesiller” kampanyası ile 6 ilçede 12 bin anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencisi göz taramasından geçirilecek.

27.02.2014 13:25

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 32'inci Gözlükçüler Meslek Komitesi'nin öncülük ettiği, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destek verdiği "Sağlıklı Gözler, Başarılı Nesiller" kampanyası ile 6 ilçede 12 bin anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencisi göz taramasından geçirilecek. 91 okulu kapsayan taramalar ise mayıs ayında sona erecek.

Bayraklı Kurtuluş İpek İşeri İlkokulu'nda gerçekleştirilen proje bilgilendirme toplantısına İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, Bayraklı İlçe Kaymakamı Adem Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve 32. Gözlükçüler Meslek Komitesi üyeleri katıldı.

Projeye liderlik ettiği için İZTO Yönetim Kurulu ve 32. Meslek Komitesi'ne teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, göz taramasını daha önce bazı ilçelerde yaptıklarını hatırlatarak, "Öğrencilerimizin çoğu bu taramalarla farkında olmasa da göz kusurlarının olduğunu, aslında tembel olanın onlar değil gözleri olduğunu fark edecekler ve daha başarılı olacaklar. Bizim projemizin temelinde de bu yatıyor. Çocuklarımızın başarısı bizim ve devletimizin başarısı anlamına geliyor. İZTO maddi manevi desteğini esirgemedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlıkla birlikte biz de ne yapabileceğimizi detaylarıyla birlikte görüşerek çalışacağız" dedi.

"BAŞARILI NESİLLER YETİŞECEK"

İzmir Ticaret Odası (İTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı olarak daha önce 100 bin öğrenciye göz taraması yaptıklarını söyleyen İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Pek çok çocuğumuzun gözlerinin bozuk olduğunu gördük.Taramalardan sonra tedavi ihtiyacı olanlar tedavi edilecek, gözlük ihtiyacı olanlara gözlükleri verilecek. Artık defter kitap yerini tabletlere bırakacak. Geleceğimiz gençlere ne yapsak azdır. Bizler geleceğimiz için iki ilköğretim okulu ve bir de üniversite yaptık. Sağlıklı gözlerle sağlıklı başarılı nesiller yetişecek" diye konuştu.

"BİRÇOK AİLEYE ULAŞILACAK"

Projeyle hiç farkında olmasa bile birçok öğrencinin göz kusurlarının ortaya çıkacağını söyleyen İlçe Kaymakamı Adem Arslan da proje ile sosyal duyarlılık oluşturulacağını kaydetti. Arslan, "Bu projeyle birçok aileye de ulaşılacak ve onlar da kendi göz kusurlarının farkına varacaklardır. Umuyoruz sosyal duyarlılığı artırma adına da faydalı oluruz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından anaokulu öğrencilerine göz taraması gerçekleştirildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Sağlıklı Gözler Başarılı Nesiller' Kampanyası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement