Side Sualtı Müzesi'nde Dalış Yaparak Evlenme Teklifi - Son Dakika
Yaşam

Side Sualtı Müzesi'nde Dalış Yaparak Evlenme Teklifi

Manavgat ilçesindeki Side Sualtı Müzesi'nde dalış gerçekleştiren Aşkın Alan, sevgilisi Öznur Güpınar'a 20 metre derinlikte pankart açarak evlenme teklifinde bulundu.

26.08.2023 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Side Sualtı Müzesi'nde dalış gerçekleştiren Aşkın Alan (26), sevgilisi Öznur Güpınar'a 20 metre derinlikte pankart açarak evlenme teklifi yaptı.

Antalya'da Anadolu medeniyetinin zenginliklerini anlatan 115 heykelin sergilendiği Side Sualtı Müzesi, 11 metreden 24 metre derinliğe kadar gerçekleştirilen dalışla, su altında dalış severlere farklı deneyim yaşama fırsatı sunuyor. Manavgat ilçesinde yılda 10 binden fazla dalış gerçekleştirilen 1.5 mil açıktaki müzede semazen ve deniz kızı heykeli, deve kervanı ve bedevi heykelleri, Kurtuluş Savaşı temalı asker ve siper heykellerinin yanı sıra Yunan mitolojisinde deniz tanrısı olarak bilinen Poseidon heykeli yer alıyor.Müze özel günlerini su altında kutlamak ve evlilik teklifi yapmak isteyenlere evsahipliği yapıyor. Alanya'da oturan iç mimar Aşkın Alan, hemşire Öznur Gülpınar'a Side Sualtı Müzesi'nde evlilik teklifini yapmaya karar verdi. Dalış ekibiyle plan yapan Aşkın Alan, Gülpınar'a Side Sualtı Müzesi'ne birlikte dalış yapma isteğini söyledi.Gülpınar'ın kabul etmesiyle Manavgat'a gelen çift, tekne turuna katılarak Side açıklarına gitti. Aşkın Alan'ın yardım istediği Side Sualtı Arama ve Kurtarma (SAK) ekibi üyeleri de turda yer aldı. Side Sualtı Müzesi'nde yaklaşık 20 metreye dalan çiftten Aşkın Alan, SAK ekibi üyelerinden birinin getirdiği 'Benimle evlenir misin' pankartını açarak Gülpınar'a evlilik teklif etti. Öznur Gülpınar, teklifi kabul etti. İkili mutluluğunu dalış sonrası denizde beraberindekilerle yaşadı.Farklı bir evlilik teklifi için araştırma yaptıktan sonra su altında teklif etmeye karar verdiğini anlatan Alan, "'Beraber dalışa gidelim' dedim. Ayarlamaları tur şirketinde arkadaşım yaptı. Side Sualtı Müzesi'nde dalış yaptığımızda pankartı açarak evlilik teklifi yaptım" dedi. Sevgilisi Öznur Gülpınar ise "Böyle bir teklifi beklemiyordum. Biz buraya dalış yapmak için gelmiştik. Çok önceden anlaşmıştık. Suya girdikten sonra yaşadıklarım hayal gibi. Gerçekten çok şaşırdım, hala bu şaşkınlığım var" diye konuştu. (DHA)

Side Sualtı Müzesi\'nde Dalış Yaparak Evlenme Teklifi
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Side Sualtı Müzesi'nde Dalış Yaparak Evlenme Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement