Söke Belediyesi, kuruyan kavak ağaçlarını sökerek çınar ağaçları dikmeye başladı - Son Dakika
Yaşam

Söke Belediyesi, kuruyan kavak ağaçlarını sökerek çınar ağaçları dikmeye başladı

Söke Belediyesi, kuruyan kavak ağaçlarını sökerek çınar ağaçları dikmeye başladı

Söke Belediyesi, Özbaşı Mahallesi girişindeki kuruyan kavak ağaçlarını sökerek yerlerine daha dayanıklı ve uzun ömürlü çınar ağaçları dikmeye başladı. Yolun görsel güzelliği yeniden sağlanacak.

28.11.2023 17:44

Söke Belediyesi, Özbaşı Mahallesi girişini süsleyen ve yıllardır doğal bir fotoğraf stüdyosunu andıran yol kenarındaki kuruyan kavak ağaçları için harekete geçti. Kuruyan kavak ağaçları Söke Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yerinde sökülmeye başlarken yakın zamanda bu yolu çınar ağaçları süsleyecek.

Ağaçların kuruması üzerine bölgede Söke Belediyesi Ziraat Mühendisi Orkun Ünsel ve Başkan Danışmanı Yağız Pullukçu Öncülüğünde teknik ekip incelemelerde bulunmuş, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan verdiği talimatla çözüm bulunmasını ve yolun görsel güzelliğinin yeniden sağlanmasını istemişti. Ekipler ön çalışmaların ardından yaşlı ve hasta olan ağaçların söküm işlemi başlatıldı. Sağlıklı olan ağaçların yanına Söke Belediyesi ekipleri tarafından daha dayanıklı ve uzun ömürlü olan 50 adet yeni çınar ağacı dikilecek. Yeni ağaçlarla birlikte Özbaşı yolu eki günlerine döndürülecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yaşam Söke Belediyesi, kuruyan kavak ağaçlarını sökerek çınar ağaçları dikmeye başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement