Tavuk Pişirmenin Püf Noktaları - Son Dakika
Yemek Tarifi

Tavuk Pişirmenin Püf Noktaları

Tavuk Pişirmenin Püf Noktaları

Tam kıvamında ve lezzetli bir tavuğa kim hayır diyebilir ki? Tavuk eti seçerken ve tavuk pişirirken birtakım hususlara dikkat ederek harika tavuk yemekleri hazırlayabilirsiniz.

05.03.2019 15:05

DOĞRU TAVUK SEÇİMİ

Lezzetli bir tavuk yemeği için öncelikle lezzetli tavuk eti seçmelisiniz. Marketten tavuk alırken önce son kullanma tarihine sonra da tavuğun organik olup olmadığına bakın. Tavuğun ayak pullarının parlak ve ince olmasına dikkat edin. Lezzetli bir tavuk yemeği pişirmeniz için gezen tavuk almalısınız. Özgürce yetişen tavuğun aynı zamanda GDO'suz olduğundan emin olmalısınız.

Tavuk Pişirmenin Püf Noktaları

ALTIN RENKLİ ÇITIR DERİ

Tavuğun üst kısmının iştah açıcı şekilde görünmesini için pişirme sırasında tavuk, soğuk halde değil oda sıcaklığında olmalıdır. Bu yüzden tavuğu pişirmeye başlamadan yaklaşık 1 saat önce tavuğu dışarıda bekletin.

Tavuk pişirirken fırını önceden ideal sıcaklığa gelene kadar ısıtın.

Tavuğu marine edecekseniz, tavuğu marine edip yaklaşık 1 saat serin ortamda muhafaza edin.

Tavuğu pişirmeden önce bacak ve göğüslerini tuz ve tereyağı ile ovun. Tuz ve tereyağı tavuğun gevrek olmasını sağlayacaktır. Tavuğa sürdüğünüz yağa şeker ilave ederseniz, tavuk daha da iştah açıcı görünecektir. Benzer etkiyi elde etmek için tavuk pişmeye yaklaşınca bir bardak tuzlu su ilave edilebilir.

Tavuk Pişirmenin Püf Noktaları

HAŞLAMA TAVSİYELERİ

Tavuğun beyaz rengini kaybetmemesi için çok sıcak suda pişirmeyin. Hafif ateşte pişirin. Tavuğun haşlama suyuna birkaç tane karabiber, 1 diş sarımsak, biraz limon suyu ve birkaç tane defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Tavuk haşlarken aromayı artırmak için soğan, kereviz sapı, havuç da ekleyebilirsiniz.

Son Dakika Yemek Tarifi Tavuk Pişirmenin Püf Noktaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement