14 Mayıs Eczacılık Haftası - Son Dakika
Yerel

14 Mayıs Eczacılık Haftası

14 Mayıs Eczacılık Haftası

Kayseri Eczacı Odası ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi, 14 Mayıs Eczacılık Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

14.05.2014 12:04

Kayseri Eczacı Odası ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi, 14 Mayıs Eczacılık Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Kent meydanında saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törene, Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, ERÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, eczacılar ve öğretim görevlileri katıldı. Çelenk bırakılmasının ardından bir konuşma yapan Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, "Ülkemizde modern eczacılığın temellerini oluşturan ilk eczacılık sınıfının kurulduğundan bugüne tam 175 yıl geçti. Mesleki tarihimizde özel bir yere sahip olan bugünü, Türk Eczacılar Birliği olarak eczacı odalarımız, eczacı kooperatiflerimiz, eczacılık fakültelerimiz ve 30 bin eczacımız ile birlikte kutluyot olmanın kıvancını yaşıyoruz. Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, sağlık ve ilaç hakkının savunulması, daha nitelikli sağlık hizmet sunumunun gerçekleştirilmesi ve daha iyi bir sağlık ortamının tesisi için yoğun çaba sarf eden bir mesleğin mensubu olmanın gururuyla yolumuzda yürümeye devam edecek, nice 14 Mayıs'ları yine birlikte kutlayacağız" dedi.

ERÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar ise, "14 Mayıs'ın ana teması olarak bu yıl 'Sağlık okuryazarlığı' belirledik. 12-18 Mayıs 2014 tarihleri arasından gerçekleştireceğimiz Eczacılık Haftası'nda ülkemizde maalesef oldukça düşük seviyelerde bulunan sağlık okuryazarlığı olgusuna vurgu yapmak sağlık hizmetlerinden yararlanan bilgi ve danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanmasında ise eczanelerin en güvenilir sağlık bilimleri olduğunu hatırlatarak kamuoyunda farkındalık yaratmak, sağlık otoritesinin ve sağlık çalışanlarının dikkatini birkez daha bu yöne çekmek istedik" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 14 Mayıs Eczacılık Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement