29 Ekim'e Torbalı'da Dev Kutlama - Son Dakika
Yerel

29 Ekim'e Torbalı'da Dev Kutlama

29 Ekim\'e Torbalı\'da Dev Kutlama

29 EKİM Cumhuriyet Bayramı Torbalı'da büyük bir coşku ile kutlandı.7 Eylül Stadyumu'ndaki kutlamalarda birbirinden değişik gösteriler büyük bir ilgi gördü.

29.10.2013 19:09

29 EKİM Cumhuriyet Bayramı Torbalı'da büyük bir coşku ile kutlandı. 7 Eylül Stadyumu'ndaki kutlamalarda birbirinden değişik gösteriler büyük bir ilgi gördü.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına dün saat 09.00'da Torbalı Kaymakamı Aydın Memük'ün beraberinde Garnizon Komutanı ile makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra etkinliklere stadyumda devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Garnizon Komutanı Yarbay Murat Karaca, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur törene katılan öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Aydın Memük yaptı. Konuşma sonrasında program öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti. Daha sonra ise Mehteran takımının gösterisinin ardından Torbalı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu muhteşem bir şov yaparak büyük alkış topladı. Törenin son bölümünde ise okulların geçiş töreni yapıldı. Törene Cumhuriyet İlk ve orta okulu damgasını vurdu. Hazırladıkları kıyafet koreografisi ve pankartlar ile dikkat çeken okul seyircilerden de alkış topladı.

'BİZE EMANET EDİLEN CUMHURİYETİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ'

BUGÜN ülkemizin modern dünyada Cumhuriyetle idare edilen nadir ülkelerden birisi olduğunun altını çizen Kaymakam Aydın Memük şöyle konuştu; "Cumhuriyet milletimize en layık bir yönetim şeklidir. Cumhuriyet bir fazilet rejimidir. Cumhuriyet, çok sesliliğin, demokrasinin rejimidir. Cumhuriyette hoşgörü vardır, anlayış vardır. Cumhuriyet idealiyle yoğrulmuş vatandaşlarımız, yine Cumhuriyet ülküsüyle dopdolu, ancak çeşitli görüşlere sahip vatandaşlarımızın fikir ve görüşlerine de saygı duyar. Çünkü hepsinin ortak ideali, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurup bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti ilelebet yaşatmaktır. Bunu yaparken hiç durmadan, bıkmadan, yorulmadan, Cumhuriyetin kurulduğu yıllardaki gibi heyecan dolu olarak çalışması gerektiğini bilir. İşte bizler, yüce Türk milletinin geleceğe ümitle bakan evlatları olarak, Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ancak bu şekilde ulaşabiliriz" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 29 Ekim'e Torbalı'da Dev Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement