4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Gerçekleştirildi

4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Tıbbi Araştırma ve Bilim Topluluğu, Ulusal Tıp Öğrenci Kongresini "Birinci Basamak Hekimliği" başlığı ile gerçekleştirdi.

21.05.2013 15:56  Güncelleme: 16:18

Düzce Üniversitesi Tıbbi Araştırma ve Bilim Topluluğu tarafından 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi "Birinci "Basamak Hekimliği" konu başlığı ile gerçekleştirildi.

Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik açılış konuşmaları ile başladı. İlk konuşmayı Kongre Başkanı Stj. Dr. Alper Bozdoğan yaptı. Bozdoğan konuşmasında, bu yılki kongre konusunu birinci basamak hekimliği olarak belirlediklerini vurgulayarak, "Birinci Basamak Hekimliği sağlık sisteminde ilk tıbbi temas noktasıdır. Açık ve sınırsız bir hizmet sağlar. Yaş, cinsiyet ya da kişinin herhangi bir özelliğine bakmadan tüm sağlık sorunları ile ilgilenir hekimlik hayatımız boyunca en çok karşılaşacağımız hasta profilini sunmak amacıyla böyle bir program hazırladık" dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ise öğrenci kongrelerinin uzmanlık kongrelerinden daha heyecanlı olduğunu öğrencilerimizin böyle kongreler organize etmelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirtirken, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu ise böyle öğrenciler tarafından gerçekleştirilen etkinlikleri desteklediğini ve verimli bir kongre geçmesini temenni etti.

Son olarak konuşan Düzce Vali Yardımcısı Miktat Alan ise hekimliğin kutsal bir meslek olduğunu sorumluluğu ağır olan mesleklerin başında geldiğini belirterek, "Mesleğinize emin adımlarla başlayacağınız ilimize ve ülkemize faydalı birer hekim olacağınızdan eminim" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Yrd. Doç. Dr. Talat Bahçebaşı "Birinci Basamak Hekimliği Nedir?" başlıklı sunumunu yaptı. Geleceğin hekimleri olacak olan tıp fakültesi öğrencilerine birinci basamak hekimliğinin önemini anlatarak öğrencilere mesleki yaşantılarında karşılaşacakları sıkıntılarda ve sağlık sistemi hakkında bilgiler verdi.

Kongrenin ilk günü, Obstetri ve gebe Sağlığı oturumu Metebolik Sembol, hipertansiyon oturumları gerçekleştirilirken, ikinci gününde Pediatri ve göğüs hastalıkları, Diyabet Hastasına Yaklaşım ve Gastroentoroloji oturumları ile devam etti. Hafta sonu ise geleneksel hale dönüşen Rafting programı ile kongre sona erdi.

(AY)

21.05.2013 15: 19: 45

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement