40 Yıl Sonra Öğrencileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

40 Yıl Sonra Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

40 Yıl Sonra Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde 40 yıl önce öğretmenlik yapan Ayhan Yalçın 40 yıl aradan sonra öğrencileri ile bir araya gelerek hasret giderdi.

17.01.2014 10:59

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde 40 yıl önce öğretmenlik yapan Ayhan Yalçın 40 yıl aradan sonra öğrencileri ile bir araya gelerek hasret giderdi.

1970-1974 yılları arasında Koyulhisar ilçe merkezinde ortaokul Fransızca öğretmenliği yapan 68 yaşındaki Ayhan Yalçın, "40 yıl aradan sonra çok sevdiğim Koyulhisar'a gelerek öğrencilerimle hasret gidermenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Esprili ve sıcakkanlılığı ile dikkat çeken Yalçın, "İlk Fransızca öğretmenlik görevime Koyulhisar'da başladım. Burada gerek öğrencilerimle gerekse de ilçe halkıyla iç içe olduk. Dolayısıyla Koyulhisar'ı ve insanlarını çok seviyorum ölmeden önce gelip öğrencilerimi, arkadaşlarımı görmek onlarla hasret gidermek istedim.40 yıl önce Koyulhisar'dan ayrıldım ama Koyulhisar'ı hiç unutamadım. Koyulhisar'ın yeri benim için çok ayrıdır. Memleketin neresi derseniz Marmarisliyim ama Koyulhisarlıyım. 40 yıldır çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü gelmek nasip olmadı. Bugün fırsat buldum ama aradan 40 yıl geçti. 40 yıllık zaman i içerisinde Koyulhisar'da çok şey değişmiş Evim yıkılmış onu bulamadım. Sıddık berber yok onu bulamadım. Öğrencilerimin erken yaşta ölümlerini duydum onlara çok üzüldüm ağladım." şeklinde konuştu.

Yalçın'ın Öğrencilerinde biri olan Hasan Özsoy, "40 yıl sonra Fransızca öğretmenimizi gördük gerçekten çok mutlu olduk. Memleketimizden olmayan birinin 40 yıl sonra ilçemize gelip hasret gidermesi çok güzel bir olay. Bizleri gerçekten çok mutlu etti Allah ondan razı olsun" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 40 Yıl Sonra Öğrencileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement