Adana Büyükşehir Personeline Aile İçi Şiddetle Mücadele Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Adana Büyükşehir Personeline Aile İçi Şiddetle Mücadele Eğitimi

Adana Büyükşehir Personeline Aile İçi Şiddetle Mücadele Eğitimi

Adana Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik aile işi şiddetin önlenmesiyle ilgili kurum içi ilk etap eğitimleri tamamladı.

06.09.2022 10:04  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik aile işi şiddetin önlenmesiyle ilgili kurum içi ilk etap eğitimleri tamamladı.

Sabancı Vakfı, UNFPA, Sabancı Üniversitesi, TÜSİAD iş birliği ile yapılan "Belediyeler İçin Kadına Yönelik Hane İçi Şiddetle İlgili Kurum Politikası Geliştirme ve Uygulama Rehberi Pilot Uygulaması Projesi"nde pilot belediye olarak seçilen 12 belediyeden biri olan Adana Büyükşehir Belediyesi'nde konuyla ilgili eğitimler tamamlandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Çalışanlara Yönelik Hane İçi Şiddet Politika Rehberini oluşturuldu.

Buna göre, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde, şiddete maruz kalan çalışanın hukuki, psikolojik ve tıbbi destek almaları sağlanırken, şiddete maruz kalan çalışanın güvenlik ve koruma edinme, yeni ev bulma, danışmanlık ve sağlık hizmeti alma ya da diğer gerekli konularla ilgilenmesi amacıyla yılda toplam 10 güne kadar ücretli izin verilerek, esnek çalışma saatleri uygulanacak.

REHABİLİTASYON VE PSİKOLOJİK DESTEK

Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi şiddet uygulayan çalışanın ihtiyacı olması ve kendisinin kabulü ile çalışana rehabilitasyon veya psikolojik destek sağlayacak. Kadına yönelik şiddet ve hane içi şiddet uygulayan/uygulama tehdidinde bulunan herhangi bir çalışan ile ilgili disiplin mekanizması yürütülecek.

ANKET YAPILACAK

Öte yandan, kadına yönelik hane içi şiddet politikasının etkin olabilmesi için belediyenin tüm birimlerine ve iştiraklerine kadınlar ve erkekler için eğitimler verilecek.  Ayrıca bu çalışmalara yönelik kurumsal politika geliştirmek, yol haritası belirlemek ve kurumun bu alandaki çalışmalarını iyileştirmek amacı ile çalışanlara hane içi şiddet ile ilgili anket yapılacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Adana Büyükşehir Personeline Aile İçi Şiddetle Mücadele Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement