"Adana Sinematek" Kuruldu - Son Dakika
Yerel

"Adana Sinematek" Kuruldu

"Adana Sinematek" Kuruldu

Adana'da yıllardır özlemi duyulan Sinematek, Adana Sanayi Odası, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Sinema Derneği ortaklığı ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile kuruldu.

11.04.2012 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da yıllardır özlemi duyulan Sinematek, Adana Sanayi Odası, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Sinema Derneği ortaklığı ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile kuruldu.

Sinematek; ticari nedenlerle sinema salonlarında gösterilme şansı yakalayamamış sanat filmlerinin veya dünya klasikleri içerisine girmiş büyük filmlerin, eğitime de katkı verecek tartışma ortamı içinde izlenmesini ve sinema kültürünün yükselmesini amaçlıyor. Her ayın son salı gününe denk gelen günde halka açık gösterimler yapacak olan Adana Sinematek, aynı zamanda gençlerin sinema eğitimine destek vererek, Adana'dan yeni sinemacıların çıkmasını hedefliyor.

Etkinliklerde, Adana Sanayi Odası'nın salonu kullanılacak, ayrıca salonun fuayesi, sergi alanı haline getirilecek.

Sinematek'in kurulması nedeniyle Adana Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Altın Koza gibi bir festivali yapan kentte, sinema kültürü oluşması için yapılan her adımı desteleyeceklerini, Adana Sinema Müzesi ve Sinematek'in buna örnek olduğunu, kentin kurumlarının paylaşarak birçok zoru başarabileceklerini söyledi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök de, sanayinin sanatla iç içe olmasının kent ekonomisini olumlu etkileyeceğine inandığını, bu nedenle Sinematek çalışmalarına katılmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Altın Oran Kurucusu S. Haluk Uygur ise, Adana'nın artık yeni büyük sanatçılar çıkarmaya hazır olduğunu, bunun tek yolunun da eğitim ve çalışma olduğunu belirterek, Sinematek'in çok önemli bir eğitim kurumu olacağı görüşünü dile getirdi.

Yönetimine Doç. Dr Murat Ali Hersekli, Edip Akten ve Erhan Yelekçi'nin getirildiği Sinematek'in ilk etkinliği, 24 Nisan 2012 Salı günü Altın Koza ve Altın Portakal Festivalleri'nde en iyi yönetmen seçilen Cemil Ağacıkoğlu'nun 'Eylül' filminin gösterimi ile gerçekleştirilecek. Ünlü yönetmen Ağacıklıoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilecek film gösterimini isteyen herkes ücretsiz izleyebilecek.

Adana Sanayi Odası'ndaki bilgilendirme toplantısına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Hakkı Develi, ADASO Genel Sekreteri Gazi Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Sanat Danışmanı Dr. Haluk Uygur, Altın Koza Genel Müdürü Candan Yaygın ile yönetim kurulu üyesi İsmail Timuçin de katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Adana Sinematek' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement