Afyonkarahisar'daki Muhtarlar Ödenek Artışından Memnun - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'daki Muhtarlar Ödenek Artışından Memnun

Afyonkarahisar\'daki Muhtarlar Ödenek Artışından Memnun

Tüm Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Haşmet Örenkaya, yeni çıkacak 'torba yasadan' beklentilerinin sadece ödenek artışı olmadığını, bunun yanında aynı zamanda özlük haklarının da verilmesini istediklerini kaydederek, "Ödenek artışı"...

17.07.2013 14:58

Tüm Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Haşmet Örenkaya, yeni çıkacak 'torba yasadan' beklentilerinin sadece ödenek artışı olmadığını, bunun yanında aynı zamanda özlük haklarının da verilmesini istediklerini kaydederek, "Ödenek artışı konusunda atılan adım bizleri fazlası ile mutlu etti, hükümetin ödenek artışında olduğu gibi bizlerin özlük haklarını da dikkate alacağına eminiz" dedi.

Kent genelinde 81 muhtarın hizmet ettiğini söyleyen Başkan Örenkaya, kendilerinin en büyük sıkıntılarından biri olan Bağ-Kur primleri ödenmesi sorununun ödenek artışı ile bir nebze de olsun aşılabileceğine inandığını dile getirdi. Muhtarların şuanda 430 TL ödenek aldığını hatırlatan Örenkaya, "Muhtarlar bugüne kadar aldığı para ile Bağ-Kur primini mi ödesin, yoksa bürolarının giderlerini mi karşılasın diye şaşırmışlar durumdaydılar. Ama inşallah yeni çıkak torba yasa da ödeneklerin 875 TL'ye yükseltilecek olması ile bu sorunu aşabileceğiz" dedi.

Hükümetten beklentilerinin sadece ödenek konusu olmadığını, bunun yanında aynı zamanda muhtarların özlük haklarının da verilmesini beklediklerini vurgulayan Tüm Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Haşmet Örenkaya, şunları söyledi:

"Bizlerin asıl istediği özlük hakları. Mesela bir bekçi 20 yıl çalışıyor ve emekli olduğunda da ücretsiz olarak silah taşıma ruhsatını devam ettirebiliyor. Ama bizde öyle değil, bizde 20 yıl çalışıyoruz, ancak emekli olduğumuz zaman bizim ruhsatlarımız ücrete tabii tutuluyor. Bu ve buna benzer konularda diğer kamu görevlileri ile benzer haklara sahip olmak istiyoruz. Bizler bu konuda konfederasyon olarak hükümete 3 yıldan beridir önerge veriyoruz. Umarım verdiğimiz önergeleri hükümet tıpkı ödenek artışında ki gibi dikkate alır ve bizleri özlük haklarımıza kavuşturur." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'daki Muhtarlar Ödenek Artışından Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement