Ağrı'da Kurum Müdürleriyle Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da Kurum Müdürleriyle Değerlendirme Toplantısı

Ağrı\'da Kurum Müdürleriyle Değerlendirme Toplantısı

Ağrı Valisi Dr.Mehmet Tekinarslan başkanlığında kurum müdürleriyle değerlendirme toplantısı yapıldı.

27.09.2012 19:16

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan başkanlığında kurum müdürleriyle değerlendirme toplantısı yapıldı.

İl Genel Meclisi salonunda yapılan toplantıya, vali yardımcıları Mahmuthan Arslan, Ercan Ateş, Rasim Belge ve Mehmet Gökhan Zengin, İl Jandarma Komutanı Hakkı Çetin, İl Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun ve diğer kurum müdürlerinin katıldı. Toplantıda konuşan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ağrı'ya ilişkin tespitlerini ve çalışma prensipleri hakkında bilgi verdi. Genel anlamda ilde moral ve motivasyon eksikliği bulunduğunun altını çizen Vali Tekinarslan, özellikle kamu yönetimindeki tozlu ve bulutlu ortamın giderilmesi gerektiğini söyleyerek "Görevi zorla değil heyecanla ve şevkle yürütmek gerekmektedir. Vatandaş odaklı, hesap verebilir, şeffaf, sorumluluk anlayışı yüksek, kamu kaynaklarını verimli kullanan, katılımcılık ve yerindelik prensiplerini uygulayan çağdaş hedeflere vurgu yapan bir yönetim anlayışıyla hareket edilecektir. Kurumların ahenk ve koordinasyon içerisinde çalışması önemlidir. Birlikte çalışma kültürüne ve takım oyununa uygun hareket edilmesi gerekir. Kamuya aktarılan kaynakların yerinde, adil ve öncelikli hizmetler hesaba katılarak kullanılması gerekir. Bizim için devletin her kuruşu önemlidir. Bu konuda kötü niyetli hiçbir davranışa müsamaha göstermeyeceğiz" diye konuştu.

Yapılan bütün hizmetlerin merkezinde insan olduğunu vurgulayan Vali Tekinarslan, şunları kaydetti;

"Hizmetlerin bu anlayışa uygun olarak, vatandaş memnuniyetini hedef alarak ve katılımcı bir anlayışla yürütülmesi gerekir. Yaptığımız işlerin önceden vatandaşlarla paylaşılması, işin sahiplenilmesini ve başarılı yürütülmesini kolaylaştırır. İl yöneticileri her fırsatta ilçeleri ziyaret edecek ve ilçelerdeki görevlilerin performansı ve barınma, sağlık sorunlarıyla ilgilenecekler. Yöneticiler, vilayet binasıyla ev arasında yaşayan varlıklar olmayacak. Özellikle vatandaşların yoğun bir ziyaretiyle karşılaşan ve geniş kitleye hizmet eden kamu kurumlarının hizmetlerini vatandaşı incitmeden, eşit, hakkaniyete uygun, adil, tarafsız ve mevzuata uygun bir şekilde yürütmesi esas olacaktır. Vatandaşların müracaatına gerekçeli ve yazılı olarak cevap verilecek. Gelişigüzel, keyfi uygulamalarla vatandaşa muamele edilemez. Kamu kuralları herkese eşit ve adil bir şekilde faaliyetlerimi uygulanmalıdır. Bunun için de kamu görevlilerin eğitilmesi,

güler yüzlü ve sabırla hizmetini yürütmesi gerekir."

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü marifetiyle çeşitli kurumların katılımıyla 3 yıllık ağaçlandırma eylem planı hazırlanacağını kaydeden Vali Tekinarslan, bunun yanı sıra her kamu kurumu kendi alanında ağaçlandırma konusunda çalışma yürüteceğini belirtti.

Ağrı'da güvenlik açısından bir sıkıntının yaşanmadığını belirten Vali Tekinarslan, "Güvenlik her yerde süreklilik arz eden bir hizmet şeklidir. Bu her ülkede her ilde böyledir. Güvenlik hizmetleri gerekçe gösterilerek temel hizmetlerin yürütülmesi engellenemez. Ağrı ekonomisi hayvancılığa ve tarıma dayanmaktadır. Bu alanda yatırım yapacak olanlara yardımcı olmak ve kılavuzluk etmek temel görevimizdir. Kamu adına yatırım yapan müteşebbislere, katkıda bulunmak isteyenlere, hayır faaliyetinde bulunacak olanlara yardımcı olmak ve kılavuzluk etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Vali Tekinarslan'ın konuşması sonra toplantı basına kapalı yapıldı. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı'da Kurum Müdürleriyle Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement