Ağrı'da Ramazan Denetimi - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da Ramazan Denetimi

Ağrı\'da Ramazan Denetimi

Ağrı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı sebebiyle fırın, lokanta, kasap ve marketleri denetledi.

05.07.2014 15:34  Güncelleme: 15:33

Ağrı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı sebebiyle fırın, lokanta, kasap ve marketleri denetledi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Ağrı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yürütülmekte olan gıda denetimlerinde tüketimi artan ürünlere yönelik olarak denetimlere ağırlık verildi. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında tüm gıda işletmelerinde risk esasına göre tüketici menfaatlerinin ve halk sağlığı korunması ile haksız rekabetin önlenmesi amacıyla il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerindeki ekipler tarafından rutin denetimler yapıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran, Ramazan ayı boyunca ekmek ve ekmek çeşitleri üretim yerlerinde, unlu mamuller üretim yerlerinde, pastacılık ürünleri üreten işyerlerinde, kasaplar, toplu tüketim ve satış yerlerinde denetimlerin devam ettiği ve şartları mevzuat koşullarına uygun olmayan işletmelere 5996 Sayılı Kanun çerçevesinde işlemelerin başlatıldığı bildirildi.

Denetimlerin sadece cezai işlem uygulama anlayışı içerisinde yapılmadığını vurgulayan Demirkıran, "Gıda üretim ve dağıtımının tüm aşamalarında gıda güvenliği bilinci oluşturulması amacıyla gıda işletmecilerinin bilgilendirilmesi ve üretim kalitesinin arttırılması en temel amacımızdır. Ramazan ayı boyunca denetimler artarak devam edecektir. Tüm bu denetimlere rağmen en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu için vatandaşlarımızın açıkta satılan, menşei belli olmayan bozuk ve sağlıksız ürünleri satın almamaları, görülen olumsuzlukları bakanlığımızın Alo 174 Gıda Hattı'na ihbarda bulunsun" dedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı'da Ramazan Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement