Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu'ndan Teröre Kınama - Son Dakika
Yerel

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu'ndan Teröre Kınama

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu\'ndan Teröre Kınama

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen ve 42 kişinin şehit olduğu terör saldırısını kınadı.

30.06.2016 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen ve 42 kişinin şehit olduğu terör saldırısını kınadı.

Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan başkanlığında toplanan Senato üyeleri tarafından kararda İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısı kınandı. Açıklamada şunlara yer verildi:

"Son yıllarda ülkemizin yurtiçinde ve uluslararası arenada göstermiş olduğu başarıların, din dil, ırk ayırımı yapılmaksızın mazluma sahip çıkmasının, uluslararası arenada ülkemize ve dünya mazlumlarına yapılan haksızlıklara karşı durmasının adeta gizli bir cezalandırması olan taşeron terör saldırılarından birini daha İstanbul'da çok acı bir şekilde yaşadık. Rahmet ve mağfiret iklimini yaşadığımız Ramazan ayında, hiçbir erdem ve kutsalı tanımadan, kadın, erkek, yaşlı, çocuk ayırmadan, yurttaşlarımızın ve misafirlerimizin canlarına kast eden, ocaklarına ateş düşüren, belki kendi amaçları için değil de, maşası oldukları dış güçlerin ve karanlık odakların memleketimiz üzerindeki emellerini gerçekleştirmek için bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin hiçbir meşru mazereti olamaz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu, kenetlenmemizin gerektiği böyle zamanlarda, bireysel ya da kurumsal olarak bu tür saldırıları meşrulaştıran, devletimizi ve hükumetimizi suçlayıcı, küçümseyici demeç ve yayınlar yapanların meşru hiçbir mazeretleri olamaz ve kabul edilemez. Uğradığımız bu menfur saldırı milletçe ve devletçe bizi yolumuzdan alıkoyamayacak, mazlumun sesi ve sığınağı olmamıza, ekmeğimizi yurdumuzu ve hayatımızı mazlumlarla paylaşmamıza engel olamayacaktır. Devletimizin bu saldırının yaralarını en kısa zamanda saracağına, faillerini tespit ederek hak ettikleri cezaya çarptıracağına olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Bu güne kadar ülkemizi hedef alan menfur terör saldırılarına rağmen halkımız birlik ve beraberlik içinde yaralarını nasıl sarmış ise, bu gün de metanetle yaralarını saracak, birlik ve beraberliğini muhafaza ederek karanlık odakların ve maşalarının alçak gayelerini kursaklarında bırakacak, devletimizin ve milletimizin kutlu yürüyüşüne her zamankinden daha kararlı bir biçimde devamı için gerekli her türlü fedakarlığı yapacaktır. Mübarek Ramazan ikliminde ve bayram arifesinde ülkemizin birliğini, beraberliğini ve huzurunu hedef alan bu alçak terör saldırılarını kınıyor ve lanetliyor, İstanbul Atatürk Hava Limanındaki terör saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor; acılarını paylaşıyor, yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyoruz." - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu'ndan Teröre Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement