AK Parti'den 18 Aday Adayı Müracaat Etti - Son Dakika
Yerel

AK Parti'den 18 Aday Adayı Müracaat Etti

AK Parti\'den 18 Aday Adayı Müracaat Etti

Adıyaman Belediye Başkanlığı'na talip 18 aday adayı AK Parti'ye müracaat etti.

01.11.2013 17:29

Adıyaman Belediye Başkanlığı'na talip 18 aday adayı AK Parti'ye müracaat etti.

AK Parti'den Adıyaman Belediye Başkan aday adayı olmak için partinin müracaat süresi sona erdi. AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, partilerinin belirledikleri müracaat sürelerinin sona erdiğini ve müracaat eden aday adayları sayısının 18 olduğunu söyledi.

2004 seçimlerinde Adıyaman Belediye Başkanlığı aday adayı sayısının 20 olduğunu kaydeden Halil İbrahim Fırat, bu sayının 2009'da 13 olduğunu belirtti.

Partinin herhangi bir kademesinde yönetici olan kişilerin istifa ederek aday adaylığı başvurusu süresinin 1 Aralık olduğuna dikkat çeken Halil İbrahim Fırat, kamuoyunda ön plana çıkan parti yöneticilerinin de genel merkezin öngörü doğrultusunda belirlenen süre içerisinde aday adaylığı başvurusu yapabileceğini aktardı.

Belediye ve İl Genel Meclis Üyeliği için müracaat sürelerinin uzatıldığını sözlerine ekleyen Fırat, şuana kadar 180 civarında belediye meclisi için, 25 civarında ise il genel meclis üyeliği için müracaatların olduğunu ifade etti.

Fırat, ilçe ve belde belediye başkanlıkları, il genel meclis ve belediye meclis üyeliklerine müracaat edenlerin rakamlarının tam olarak ellerine ulaşmadığını söyledi.

Adıyaman Belediye Başkanlığı aday adaylığı için AK Parti'ye mevcut başkan Necip Büyükaslan, eski Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, eski milletvekili Şevket Gürsoy, eski milletvekili Hüsrev Kutlu, eski belediye başkanlarından Abdulkadir Kırmızı, Mehmet Dağtekin, Nevzat Bozan, Mahmut Nedim Özdoğan, Demirhan Seçilmiş, Mehmet İkbal Öztürk, Sait Adıyaman, Arif Kingir, Seyfettin Bilen, Abdurrahman Ünlü, Mehmet Akgün, Mehmet Gürses, Zeynal Abidin Kaplan ve İbrahim Özcan müracaatta bulundu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'den 18 Aday Adayı Müracaat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement