Alanya'da Tarım Labaratuvarı Hizmet Vermeye Başladı - Son Dakika
Yerel

Alanya'da Tarım Labaratuvarı Hizmet Vermeye Başladı

Alanya\'da Tarım Labaratuvarı Hizmet Vermeye Başladı

Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından kabul edilerek uygulamaya konulan, Tarım Eğitim ve Çevre Grubu’nun  ''Spor, Bilim ve Çevre Projesi'' tamamlandı.

23.07.2013 17:39

Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından kabul edilerek uygulamaya konulan, Tarım Eğitim ve Çevre Grubu'nun  "Spor, Bilim ve Çevre Projesi" tamamlandı.

Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Emişbeleni Belediyesi ve Toslak Yeniköy Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında Toslak Köyü Tarım Merkezinde bilimsel araç ve gereçlerle donatılan "Tarım labaratuvarı" üreticiler için hizmet vermeye başladı.

Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, proje kapsamında daha önce "Tarım futbol turnuvası" ve "ilaç atıklarının toplanması" faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Toslak Köyü Tarım Merkezinde kurulan hızlı çözüm merkezinin üreticilerin sorunlarını çözeceğini ifade eden Rüzgar, tarım labaratuvarının çiftçilere çözüm ve danışmanlık merkezinde sürekli hizmet verileceğini kaydetti.

Rüzgar, "Merkezimize gelen bitkiler teknik araç ve gereçlerle inceleniyor. Teknik personelimiz aynı zamanda üretim alanlarında uygulamalı olarak üreticilerimize bilgi vererek üretimle ilgili basit düzeydeki tüm problemlere çözüm arıyor. Kısacası güvenli gıda üretimi ve tüketimi konusunda çalışmalarımız devam edecek. İlçe müdürlüğümüz üreticilerimize bu tür faaliyetlerde gerekli teknik destek her zaman verecek" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alanya'da Tarım Labaratuvarı Hizmet Vermeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement