Amasya Üniversitesi Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Amasya Üniversitesi Faaliyetleri

Amasya Üniversitesi Faaliyetleri

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin fiziki yapılanmasının bir parçası olan İlahiyat Fakültesi hizmet binasının proje çizimi tamalandı.

29.01.2014 18:10

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin fiziki yapılanmasının bir parçası olan İlahiyat Fakültesi hizmet binasının proje çiziminin tamamlandığı bildirildi.

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, fakültenin 2013-2014 akademik yılında ilk öğrencilerini kabul ederek eğitime başladığını belirtti.

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin fiziki yapılanmasının bir parçası olan İlahiyat Fakültesi hizmet binasının proje çiziminin tamamlandığını vurgulayan Özdemir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mimarlarından Esra Keleş tarafından çizilen projenin geleneksel ve modern çizgilerden oluştuğunu ifade etti.

Söz konusu hizmet binasının Amasya'ya ve Amasya Üniversitesine yakışır bir mimariye sahip olacağının altını çizen Özdemir, "Yöremiz mimarisine uygun söve, kat silmesi köşe dikmeleri, payandaların yanı sıra modern mimari örneklerini de bünyesinde bulunduran projenin İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin en kısa zamanda hizmetine sunulacak. 5 katlı İlahiyat Fakültesi hizmet binasının bütün cephelerine aynı özenle çalışılıyor" dedi.

Projenin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çizilmesinin üniversitenin, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle dayanışma içinde çalışması bakımından önemli olduğunu belirten Özdemir, şunları kaydetti:

" Bodrum, zemin, katlar ve çatı katı olmak üzere toplam 5 kattan oluşan ve üç ayrı bloğun dilatasyon derzleriyle birbirine bağlanması şeklinde projelendirilen binada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce proje çalışmaları devam ediyor. Hizmet binasında, konferans salonu, 2 adet seminer salonu, teneffüs alanları, gibi öğrencilerin hizmetine sunulacak birçok ayrıntı de yer alıyor." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Üniversitesi Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement