Anıt Park Rengarenk Düzenleniyor - Son Dakika
Yerel

Anıt Park Rengarenk Düzenleniyor

Anıt Park Rengarenk Düzenleniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yenileme çalışmalarının yapıldığı Anıtpark'ta 250 adet rengarenk ağacın dikimine başladı.

15.10.2015 15:29

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nın, kentin en eski parklarından Anıtpark'ta başlattığı yenileme çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar yüzde 70'inin tamamlandığı parkta hummalı çalışmalar sürüyor.

Yılsonunda tamamlanacak çalışmalar kapsamında ekipler, Anıtpark'ın daha yeşil ve renkli olması için yeni ağaçlar dikmeye başladı. Parka 12 adet altuni konik mazı, 30 adet top limoni servi, 10 adet mabet, 5 adet fener, 11 adet oya, 150 adet tespih, 6 adet kırmızı yapraklı süs eriği ağaçları dikilirken, salkım söğüt, kasımpatı, meşe, pampas otu ve petunya ağaçlarının dikimi ise çim ekme çalışmalarının tamamlanmasının ardından dikilecek.

Kaya: Yılsonunda hizmete açılacak

Parka yeni dikilen ağaçlar hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Şube Müdürü Mehmet Kaya, Anıtpark'ta çalışmaların yüzde 70'inin tamamlandığını bildirdi. Ekim ayının başından itibaren ağaç dikimine başladıklarını söyleyen Kaya, meşe, süs eriği ve tespih ağaçlarının dikildiğini, mevsimlik çiçeklerin ise önümüzdeki günlerde ekilmeye başlanacağını kaydetti. Son olarak çimle yeşillendirme çalışmalarının yapılacağını ifade eden Kaya, böylece yeşil alanın 7 bin 500 metrekare artacağını belirtti. Parkın etrafını saran 50 santimetrelik duvarın kaldırıldığını kaydeden Kaya, buranın vatandaşların isteği üzerine 400 metre koşu parkuru yapılacağını belirtti. Kaya, mevcut ağaçların dışında parkta yaklaşık 250 adet yeni ağacın dikileceğini ve parkın daha renkli olacağını ifade etti.

Anıtpark nasıl düzenlenecek?

Anıtpark'taki yenileme çalışmaları, 2 milyon 53 bin liraya mal olacak. Belediye, kuru havuz sistemi kurarak hem su tasarrufu sağlayacak hem de çocukların serinleyebileceği risk oluşturmayacak sistemi inşa edecek. Parkta 400 metre uzunluğunda yumuşak zemin yürüyüş parkuru oluşturulacak. Fitness aletleri yerleştirilerek yurttaşların egzersiz yapabilmesi sağlanacak. Gençler için çimden amfi alanı oluşturulacak, çocuklar için oyun grupları yerleştirilecek, kadınlar için ise emzirme ve lavabo ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kadın bakım odası kurulacak. Park, damlama ve yağmurlama sulama sistemiyle sulanacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Anıt Park Rengarenk Düzenleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement