Manavgat Pamuk ve Narenciye Olağan Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika
Yerel

Manavgat Pamuk ve Narenciye Olağan Genel Kurulu Toplandı

Manavgat Pamuk ve Narenciye Olağan Genel Kurulu Toplandı

158 Sayılı Manavgat Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifi'nin olağan genel kurulu, Manavgat Antbirlik depolarında yapıldı.

05.11.2013 20:19  Güncelleme: 20:51

158 Sayılı Manavgat Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifi'nin olağan genel kurulu, Manavgat Antbirlik depolarında yapıldı.

Sabah saat 10.00'da başlayan genel kurula beklenilenin üzerinde bir katılım gerçekleşti. Manavgat'taki 806 Antbirlik ortağından vaat ettiği pamuk rekoltesini yerine getirerek oy kullanmaya hak kazanan 480 ortaktan 463'ü genel kurula katılarak oy kullandı. Delegeler 4 kişilik Yönetim Kurulu asil ve yedek üyesiyle ve 6 Birlik Delegesi asil ve yedek üyesi için oy kullandılar.

Genel Kurulda Mehmet Salih Aykut başkanlığındaki mevcut yönetimin karşısına Yaşar Emirdar başkanlığındaki liste yarıştı. Hocalar Köyü Muhtarı Hüseyin Yanar başkanlığındaki Antbirlik Birlik Temsilcisi Mustafa Zeybek, Bakanlık temsilcileri, Antalya Ticaret İl Müdürlüğü'nden Hüseyin Esen ve Mehmet Yorgan'dan oluşan divanın oluşturulmasının ardından yeni çıkan kanun doğrultusunda verilen önergeler kabul edildi. Yeni yasaya göre Denetim Kurulları kaldırılırken, 5 kişilik yönetim kurulunda kooperatif müdürleri doğrudan yer alıyor. Yine yeni kanun doğrultusunda Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu raporları, kısmi ibra olarak değiştirilerek 01.08.2012 ve 11.04.2013 tarihleri arasını kapsayan bölümü okunarak ibra edildi.

Antbirlik depolarında gerçekleştirilen genel kurula çok sayıda kadın ortağın yanı sıra aralarında Abdurahman Aykut (1928) ve kardeşi Talat Aykut (1933) gibi Antbirliğin en yaşlı ortaklarının da katıldığı gözlendi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından seçimi kaybeden Yaşar Emirdar seçimin galibi Mehmet Salih Aykut'un yanına giderek elini sıkıp kutladı. Emirdar'ın centilmence davranışı genel kurula katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Emirdar ve ekibinin genel kuruldan ayrılmasının ardından Mehmet Salih Aykut taraftarları büyük sevinç yaşadılar.

158 Sayılı Manavgat Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifi genel kurulunda seçilen Birlik Asil Delegeleri şöyle:

"1- Mehmet Salih Aykut

2-Ahmet Serin

3- Musa Yanar

4- Ulfi Şekerkıran

5- Saffet Yılmaz

6- Bayram Ali Aylak

Kooperatif Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

1- Mevlüt Palaz

2-Mustafa Kaplan Kıran

3-Metin Yİğit

4-Mustafa Öz"

Birlik Yedek Delegeleri de şöyle:

"1- Erkan Bakırcı

2- ismail Suyabatmaz

3- Adem Karamancı

4- Tevfik Süral

5- Abdurrahman Çelik

6- Kenan Dinç

Kooperatif Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

1-Ulfi Şekerkıran

2-Ahmet Serin

3-Süleyman Çimen

4-Ersoy Koşar" - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat Pamuk ve Narenciye Olağan Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement