Arügem'den "Davranış Kuralları ve İletişim" Hakkında Konferans - Son Dakika
Yerel

Arügem'den "Davranış Kuralları ve İletişim" Hakkında Konferans

Arügem\'den "Davranış Kuralları ve İletişim" Hakkında Konferans

Ardahan İl Halk Eğitim Merkezi'nde 12 Nisan 2013 Cuma günü, 'Kamusal ve Sosyal Yaşamda Davranış Kuralları ve İletişim' isimli bir konferans düzenlendi.

17.04.2013 12:07

Ardahan İl Halk Eğitim Merkezi'nde 12 Nisan 2013 Cuma günü, 'Kamusal ve Sosyal Yaşamda Davranış Kuralları ve İletişim' isimli bir konferans düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan Yönetim ve Kişisel Gelişim Uzmanı Yüksel Bağışlar, kamusal ve sosyal hayatta davranış kuralları ve iletişim üzerine çeşitli tespitlerde bulundu.

Ardahan Üniversitesi Gençlik Merkezi (ARÜGEM) tarafından organize edilen konferansa; Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun eşi Nilgün Azizoğlu, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın eşi ve ARÜGEM Başkanı Canan Korkmaz, Ardahan Vali Yardımcısı Murat Karasu'nun eşi Yıldız Karasu,

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un eşi Cevriye Köksoy, Ardahan Jandarma İl Komutanı Şerafettin Serten'in eşi Gül Serten, Ardahan İl Emniyet

Müdürü Oktay Bulduk'un eşi Bilge Bulduk ve Ardahan Üniversitesi personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını ARÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Müdür Vekili Havva Vanlı yaptı. Konuşmasında Yönetim ve Kişisel Gelişim Uzmanı Yüksel Bağışlar'ın kısa özgeçmişine değinen Vanlı, daha sonra kürsüye Bağışlar'ı davet etti.

İletişimsizliğin günümüzde insanlar arasındaki en büyük problem olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Bağışlar, "Düşündüğünüz ve söylediğiniz ile karşınızdaki bireylerin anladığı ve anladığını sandığı şeyler arasında fark vardır. İletişim zordur, ancak imkansız değildir. Bunun önemli bir şartı vardır: Duygu ve düşüncelerinizi ikinci şahsa net bir şekilde ifade edebilecek donanıma sahip olmanızdır. Bunun için insanın kendini iyi tanıması gerekir." şeklinde konuştu. Öte yandan Bağışlar, bireylerin kendilerini tam olarak tanımadıkları ve kişisel yeteneklerinin farkında olmadıkları için, özellikle kişiler arası iletişim yönünden çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını savundu.

Programda davranış ve nezaket kurallarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bağışlar, "Davranışlarda üste karşı saygı ve itaat, astta karşı üstünlük ve egemenlik, eşite karşı nezaket ve rekabet mütekabiliyet esastır." sözleriyle, görgü ve nezaket kurallarının özel, sosyal ve kamusal alanda farklılıklar göstererek uygulanması gerektiğini hatırlattı.

Program Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan'ın

Yönetim ve Kişisel Gelişim Uzmanı Yüksel Bağışlar'a teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arügem'den 'Davranış Kuralları ve İletişim' Hakkında Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement