AÜ'den Bilimsel Araştırma Konusunda Arşiv Çalışması - Son Dakika
Yerel

AÜ'den Bilimsel Araştırma Konusunda Arşiv Çalışması

AÜ\'den Bilimsel Araştırma Konusunda Arşiv Çalışması

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp fakültelerinin temel görevleri arasında yer alan Bilimsel Araştırma konusunda arşiv çalışması yaptı.

21.02.2014 18:04  Güncelleme: 18:17

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp fakültelerinin temel görevleri arasında yer alan "Bilimsel Araştırma" konusunda arşiv çalışması yaptı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç yaptığı açıklamada, "2010-2012 yılları arasında uluslararası en önemli indeksler olan SCI, SCI-E kapsamındaki dergilerde Tıp Fakültemiz adresli yer alan yayınlarımızın öğretim üyelerimize ve anabilim dallarımıza göre dokümantasyon çalışması Dekanlığımız tarafından yapıldı. Yapılan bu çalışma ile fakültemizde ilgili indekslerde en çok yayını olan anabilim dallarımız ve öğretim üyelerimiz belirlendi ve fakültemizde duyurularak kendilerine teşekkür belgeleri sunuldu" dedi.

Çalışma sonuçlarına göre 2010-2012 yılları arasındaki SCI, SCI-E kapsamındaki dergilerde en çok yayın yapan anabilim dallarının Temel Bilimlerde Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı, Dahili Bilimlerde Acil Tıp Anabilim Dalı ve Cerrahi Bilimlerde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalları olduğunu belirten Prof. Dr. Dinç, şunları kaydetti:

"2010-2012 yılları arasındaki SCI, SCI-E kapsamındaki dergilerde en çok yayını olan öğretim üyelerimiz ise; Dahili Bilimlerde Doç. Dr. Fırat Bektaş, Cerrahi Bilimlerde Prof. Dr. Münire Erman Akar ve Temel Bilimlerde "Prof. Dr. İbrahim Keser oldu. Topluma daha yararlı hizmet sunabilmek için, bilimsel çalışmaların ne kadar önemli bir yerinin olduğu bilinci ile, Tıp Fakültemizde araştırmaların önünü açmak, nitelik ve nicelik olarak daha iyi bilimsel çalışmalar üreterek topluma daha iyi hizmet sunabilmek Tıp Fakültesi Dekanlığı olarak temel amacımızdır. Bu amaca ulaşabilmek için, araştırma konusunda mevcut durumumuzu ortaya koyabilmek amacı ile bu çalışmalar yapıldı. Yine bu amaçla, geçtiğimiz yıl fakültemizde araştırmaları geliştirme kurulu kurularak, fakültemiz öğretim üyelerine, araştırma görevlilerine ve öğrencilerimize yönelik araştırma konulu kurslar ve toplantılar her ay düzenli olarak gerçekleştirilmeye başlandı. Son olarak 20 Şubat 2014 Perşembe günü, fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Çiler Çelik Özenci ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Emin Kansu'nu katılımı ile Bilimsel Araştırma Alt yapımız, Geldiğimiz Nokta ve Etik Konular konulu bir toplantı gerçekleştirildi."

Prof. Dr. Dinç, AÜ'nün sağlık hizmeti ve tıp eğitiminde olduğu gibi araştırma konusunda da ülke ve dünyanın önde gelen tıp fakülteleri arasındaki yerini korumak ve geliştirmek amacı ile çalışmalarını devam ettireceklerini sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AÜ'den Bilimsel Araştırma Konusunda Arşiv Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement