Avrupalılardan Karaköprü Belediyesi'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Avrupalılardan Karaköprü Belediyesi'ne Ziyaret

Avrupalılardan Karaköprü Belediyesi\'ne Ziyaret

Hayat boyu öğrenme projesi (Life Long Learning) için Türkiye'ye gelen Avrupalı heyet, Karaköprü Belediyesi'ni ziyaret etti.
Avrupa Birliği projelerinden olan Hayat Boyu Öğrenme (Life Long Learning) Programı dahilinde olan Comenius Okul...

08.11.2013 12:51

Hayat boyu öğrenme projesi (Life Long Learning) için Türkiye'ye gelen Avrupalı heyet, Karaköprü Belediyesi'ni ziyaret etti.

Avrupa Birliği projelerinden olan Hayat Boyu Öğrenme (Life Long Learning) Programı dahilinde olan Comenius Okul Ortaklıkları (Comenius School Projects) projesi kapsamında Avrupa ülkeleri ile Türkiye'deki iller arasında ortak okul çalışmasında Şanlıurfa ilini temsil eden Karaköprü Nar Çiçeği Anaokulu ile İspanya, Slovakya, Portekiz ve Litvanya'daki ortak anaokulu idareci ve öğretmenleri Karaköprü Belediyesi'ne gelerek Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi'yi makamında ziyaret etti.

Gazete, kağıt, karton ve plastik kutularını doğayı kirletmeden geri dönüşümünün sağlanması amacıyla doğanın korunması ve geri dönüşüm bilincinin kazanılması amacıyla yürütülen proje için Karaköprü Nar Çiçeği Anaokulu Müdürü Halil Polat ve Avrupa'dan gelen davetliler Başkan Çiftçi tarafından çok güzel bir şekilde karşılanarak ziyarete gelen misafirlere öncelikle Türk kahvesi, mırra ve Türk lokumu ikram edildi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge bölümünden İngilizce Öğretmeni Veysi Yılmaz'ın tercümanlığında konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, hayat boyu öğrenmenin önemli olduğunu, özellikle kız çocuklarının okullaşmasında Türkiye'de çok yol kat etiklerini belirterek, "Öncelikle proje kapsamında dört ülkeyi de kutluyorum. Çocuklarımızın bu bilinçle eğitilmesini önemsiyoruz" dedi.

Daha sonra Başkan Çiftçi, gelen misafirlere Şanlıurfa'nın el sanatlarından olan bakır işlemeli, nar figürlü mırra takımı ve birer sepet nar hediye etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupalılardan Karaköprü Belediyesi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement