Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çiftçilere Ücretsiz Gübre Hizmeti Sunuyor - Son Dakika
Yerel

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çiftçilere Ücretsiz Gübre Hizmeti Sunuyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çiftçilere Ücretsiz Gübre Hizmeti Sunuyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi, yerelden kalkınma hedefiyle kent tarımına desteğini sürdürüyor. 20 dekar ve altında araziye sahip çiftçilerin arazilerine gübre atımı, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince son teknoloji drone'lar kullanılarak ücretsiz gerçekleştirilecek. Projeyle çiftçilerin akaryakıt giderlerini azalttıkları ve ürün kaybını önledikleri belirtiliyor.

02.03.2024 20:14  Güncelleme: 20:17

Aydın Büyükşehir Belediyesi, yerelden kalkınma hedefiyle kent tarımına desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda 20 dekar ve altında araziye sahip çiftçilerin arazilerine gübre atımı, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince son teknoloji drone'lar kullanılarak ücretsiz gerçekleştirilecek.

Projeyle hem çiftçinin akaryakıt giderlerini azalttıklarını, hem de yerden gübre atımıyla yaşanan yüzde 10'a varan ürün kaybının önüne geçeceklerinin altını çizen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Çiftçimiz akaryakıt, gübre, tohum gibi maliyetlerin altında eziliyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimizin üretmesi, maliyetinin düşmesi adına her türlü destekte bulunduk, bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz. Tüm çiftçilerimizi ücretsiz olarak sunacağımız bu hizmetten faydalanmaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çiftçilere Ücretsiz Gübre Hizmeti Sunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement