Aydın'da Termometreler 49 Dereceyi Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Termometreler 49 Dereceyi Gösterdi

Aydın\'da Termometreler 49 Dereceyi Gösterdi

Son yarım asrın en sıcak günlerinin yaşandığı Aydın’da termometreler 49 dereceyi gösterdi.

19.06.2016 16:07

Son yarım asrın en sıcak günlerinin yaşandığı Aydın'da termometreler 49 dereceyi gösterdi. Tam öğlen sıcağında yaşanan maksimum sıcaklık değeri daha sonra 44 dereceye kadar düşerken Aydın'da hakim olan çöl sıcakları adeta yaşamı olumsuz etkilemeye başladı.

Aydın Valisi Ömer Koçak tarafından aşırı sıcaklar nedeniyle, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanları için idari izin çıkarılırken, hekimler zorunlu olmadıkça insanların gündüz saatlerinde dışarı çıkmamalarını önerdi. Aydın'da iki gündür hakim olan bunaltıcı sıcaklar nedeniyle sokaklar da bomboş kaldı.

Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak havanın en çok hissedildiği illerden biri Aydın oldu. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri Aydın'da yaklaşık 76 yıl önce 1940 yıllarında benzer sıcakların yaşandığını 76 yıl aradan sonra ilk defa bu kadar sıcaklık oluştuğunu belirttiler.

Sabah saatlerinden itibaren Aydın'da hava sıcaklığı 42 derece olarak ölçülmeye başlarken, giderek yükselen sıcaklık öğlen saatlerinde termometrelerde 49 derece olarak kaydedildi. Aşırı sıcak nedeniyle zorunlu kalmadıkça kimse dışarı çıkmazken, fırsat bulanlar da yaylarda ve dere kenarlarında serinlemeye çalıştı.

Bu arda hayvanseverler aşırı sıcaklar nedeniyle zor durumda olan sokak hayvanları için kapı önlerinde su konulmasını istediler. Sıcaklığın hafta boyunca devam edeceği belirtilirken, hekimler hafta boyunca Aydın'da yaşayanlar sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmalarını tavsiye ettiler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Termometreler 49 Dereceyi Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement