Ayvalık Belediye Tiyatrosu 'Sabah Olmadan' Oyununu Sahneledi - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Belediye Tiyatrosu 'Sabah Olmadan' Oyununu Sahneledi

Ayvalık Belediye Tiyatrosu \'Sabah Olmadan\' Oyununu Sahneledi

Ayvalık Belediye Tiyatrosu’nun ‘Sabah Olmadan’ oyunu, Nejat Uygur Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluştu.

18.12.2022 12:46  Güncelleme: 12:50

Ayvalık Belediye Tiyatrosu'nun 'Sabah Olmadan' oyunu, Nejat Uygur Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluştu.

Hayrettin Filiz'in yazıp Fatih Elgay'ın yönettiği ve Erkan Cılak'ın Genel Sanat Yönetmenliği yaptığı, 'Sabah Olmadan' oyunu, kalabalık kadrosuyla Ayvalıklı sanatseverlerle buluştu. 2'nci Dünya Savaşı'nın yıkıcılığını anlatan oyun, 16 Aralık'ta prömiyer yaptı.

Oyunun sonunda Genel Sanat Yönetmeni Erkan Cılak, Ayvalık Belediye Tiyatrosu olarak oyun ve oyuncu seçimlerinde iki şeye dikkat ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Öncelikle çok tekrarlanmış işlerden ziyade ilk kez yapılanları deniyoruz, 'Neyzen' de ilk kez oynanmıştı, 'Sabah Olmadan'da. Seçimlerimiz yine benzer şekilde az tekrarlanmış ve az denenmiş işler olacak. İkincisi eğitim almadan sahneye çıkarmıyoruz. 'Sabah Olmadan' oyunu altı, yedi aydır çalışılıyor, bunun sebebi tüm oyuncuların aynı eğitim seviyesine gelmesi için provadan önce eğitimlerin yapılması, kuramlar hakkında bilgilendirme yapılması, tarzlar hakkında kuramsal çalışmalar yapılması, aynı formatif beden yüklemeleri yapılması nedeniyle uzadı. Ama aynı eğitimi almış kadar yakınlaştırdık arkadaşları, bu çalışmalarda Fatih Elgay ve Deniz Gündoğmuş büyük katkı verdi. Sadece oyuncu olmayacağız, bizim için en önemli üst başlık iyi izleyici olabilmek, tiyatro tartışabilmek, tiyatro emekçisi olmak. Oynamak en kolay olanı. Bu nedenle eğitime, disipline ve oyun seçimlerine önem veriyoruz. Tekrarlanmış ve meselesi olmayan bir yere dokunmayan işler yerine, daha özenle seçilmiş, az denenmiş ya da hiç denenmemiş projelerin peşindeyiz. Yeni diğer oyunumuz da 30 Ocak'ta Mübadele'nin 100. yılı anısına geliyor ve bunların dışında büyük prodüksiyonlu çocuk oyunu geliyor."

Yönetmen Fatih Elgay, "'Savaş bir insanlık suçudur' çağrısıyla hazırlanan bu oyunun güçlü olmasının sebebi, işin yanında, içinde olan herkesin özveri ile emek vermesi" dedi.

Yazar Hayrettin Filiz ise "Ayvalık'ta başlayan bir tiyatro hareketi var, dışarıdan dikkatlice izleniyor, sizler de dikkatlice izleyiniz, Ayvalık'ı aşacak işler yapıyorlar. İşin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ayvalık Belediye Tiyatrosu 'Sabah Olmadan' Oyununu Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement