Bağcılar Belediyesi Öğrencilere 5 Bin Kitap Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Bağcılar Belediyesi Öğrencilere 5 Bin Kitap Dağıttı

Bağcılar Belediyesi Öğrencilere 5 Bin Kitap Dağıttı

Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı "Gezgin Kitap Projesi" kapsamında, Kastamonulu ve Taşköprülü öğrencilere 5 bin kitap dağıtıldı.

02.10.2013 18:03

Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı "Gezgin Kitap Projesi" kapsamında, Kastamonulu ve Taşköprülü öğrencilere 5 bin kitap dağıtıldı.

Kitap dağıtım törenine Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, Bağcılar Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz Erdoğan, Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul öğretmenleri katıldı. Merkez Orta Okulu'nda düzenlenen kitap dağıtım töreninde öğrencilerle bir araya gelen Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, hedeflerinin 1 milyon kitap dağıtmak olduğunu söyledi. Bugün teknolojinin gelişmesiyle kitabın ikinci plana atıldığını belirten Subaşı, kitap okumayı kitap dostluğunu ön plana çıkarmak için böyle bir projeye giriştiklerini kaydetti. Subaşı, şöyle konuştu: "Bağcılar Belediye Başkanlığımızın, Bağcılar İlçe Kaymakamlığımızın, Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 4 yıl önce başlattığı gezgin kitap projemiz var. Hedefimiz 1 milyon kitaba kadar bu projemizi sürdürmek istiyoruz. Bilişim teknolojisinin hızla yayıldığı ve akıllı telefonların yayıldığı bir ortamda öğrencilerin kitap okuma sevgisini, arttırmak için bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Bu kitaplardan istifade edeceğinizi umuyorum"

ÖĞRENCİ BAŞINA EN AZ 12 KİTAP

Kitapların insanların en iyi dostları olduğunu ifade eden Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ise, "Gecenin bir vakti olduğunda belki hiç arkadaşımız olmaz bizimle sohbet edecek ancak kitaplar günün hangi saatinde olursa olsun bizimle içindeki bilgileri paylaşır. Bu projeden dolayı ben çok memnunum, mutluyum. Bu yüzden dolayı Kastamonu'daki bütün öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına Bağcılar Belediye Başkan Vekilimize ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Türkiye'de süregelen "Türkiye Okuyor" kampanyasına geçmiş senelerde olduğu gibi bu senede Kastamonu'da devam edeceğiz. Hedefimiz her bir öğrencimiz en az 12 kitap okumuş olsun. Kitap okumak çok önemlidir. Anlayışımız anlama gücümüz okuduğumuz kitaplarla gelişiyor. Çocuklarımız okudukça matematiği de, İngilizceyi de, fen bilgisi dersini de daha rahat anlayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Subaşı ve beraberindekiler, öğrencilere kitap dağıttılar. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağcılar Belediyesi Öğrencilere 5 Bin Kitap Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement