Bağlar'dan Rojava Destek - Son Dakika
Yerel

Bağlar'dan Rojava Destek

Bağlar\'dan Rojava Destek

Diyarbakır'da Rojava'yla dayanışmak amacıyla sürdürülen destek kampanyaları devam ediyor. Bağlar'da başlatılan kampanyaya halktan büyük destek geldi.

24.07.2014 16:44

DBP Belediyelerin başlatmış olduğu 'Soframızı Rojava Halkıyla Paylaşıyoruz' kampanyası kapsamında Bağlar Belediyesi'nde sürdürülen yardım çalışmaları Bağlar halkının kampanyayı güçlü bir şekilde sahiplenmesiyle son sürat devam ediyor. Şu ana kadar 15 Tır dolusu gıda malzemelerini Rojavaya gönderen Bağlar Belediyesi, Bağlar'lı yurttaşlarla toplantılar düzenleyerek kampanyanın önemine vurgu yapılıyor.

Belediyelerin başlatmış olduğu bu anlamlı kampanyaya kendilerinin destek verdiğini dile getiren Bağlar esnafı Mehmet Şah Selli, vicdanlı olan her yurtseverin desteğini esirgememesi gerektiğini söyledi.

Bağlar Belediyesi olarak Rojava halkıyla dayanışma amaçlı başlatılan kampanyanın tüm hızıyla sürdürüldüğünü aktaran Bağlar Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı Murat Satıcı, esnaf ve yurttaşlarla sürekli bir araya gelerek kampanyanın önemine dair konuştuklarını söyledi.

Kampanyaya katılımın gün be gün büyüdüğünü söyleyen Satıcı, "Bugüne kadar 15 Tır dolusu gıda maddelerimizirojavaya gönderdik ve göndermeye de devam edeceğiz" dedi. Yardım kampanyasına sahip çıkan Bağlar'lı yurttaşlara belediye adına teşekkürlerini sunan Satıcı Şöyle devam etti:

"Bugün amaçladığımız şey Rojava halkı ile elele verip oradaki halkımızı kimseye muhtaç ettirmeme kampanyasıdır. Doğrusu bu dayanışma geleneğine bu halk hiç yabancı değil. Bundan sonra da olacağını zannetmiyorum. Kampanyayı bundan sonra da daha da anlamlı bir hale getirmek için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Rojava'da yaşanan bir insanlık dramıdır. Bir direnme savaşıdır. Bir kez daha diyoruz ki Rojava'da ki halkımızı her anlamda yalnız bırakmayalım."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bağlar'dan Rojava Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement