Balıkçı Ayşe'nin Baraka Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Balıkçı Ayşe'nin Baraka Tepkisi

Balıkçı Ayşe\'nin Baraka Tepkisi

Zonguldak'ın tek kadın balıkçısı Nezaket Demircan, balıkçı barakalarından kendisine verilmemesine tepki gösterdi.

28.09.2011 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın tek kadın balıkçısı 56 yaşındaki Nezaket Demircan, Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi'ne üye olmadığı gerekçesiyle Kozlu Beldesi'nde yapımı devam eden balıkçı barakalarından kendisine verilmemesine tepki gösterdi.

Merkeze bağlı Kozlu Beldesi'nde, eşi Şevket Çakır'dan yıllar önce boşanan ve 3 çocuğundan kızı 36 yaşındaki Derya Çakır ile birlikte yaşayan Nezaket Demircan, küçüklüğünden bu yana baba mesleği olan balıkçılık ile uğraşıyor. 5 yıl önce 73 yaşında kanserden ölen babası Sabri Demircan'dan kalan tekneyle balıkçılığa devam eden Nezaket Demircan, yaklaşık 1 yıl sonra bu teknenin fırtınada parçalanması üzerine 6 metre uzunluğunda tek motorlu yeni bir tekne aldı. Nezaket Demircan, aylık 250 lira yetim maaşı almasının yanında, 'Yiğit 67' adlı teknesiyle denize açılıp tuttuğu balıkları satarak geçimini sağlıyor.

Baba mesleğini sürdüren Nezaket Demircan, Kozlu Balıkçı Barınağı'na belediye tarafından yaptırılan 68 barakadan birinin kendisine tahsis edilmesi için başvuruda bulundu. Ancak belediye, Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi'ne üye balıkçılara öncelik verildiği gerekçesiyle Demircan'ın başvurusunu kabul etmedi. Beldede, 'Balıkçı Ayşe' olarak tanınan Nezaket Demircan, bu duruma tepki gösterdi. Kentte tek kadın balıkçı olduğunu belirten Demircan, şöyle konuştu:

"Ben yıllardır bu kentte balıkçıyım. Bu barakadan benim de hakkım olduğuna inanıyorum. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile görüşmek için defalarca belediyeye gittim. Ancak her seferinde mazeretler uydurarak beni görüştürmediler. Duyduğuma göre bu barakalar para karşılığında başkalarına tahsis ediliyormuş. Ben geçimimi balıkçılıktan kazanıyorum, hakkımı istiyorum."

Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise Nezaket Demircan'ın Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi'ne üye olmadığını, 20 gün önce yapımına başlanan barakalarda önceliğin kooperatif üyesi balıkçılara ait olduğunu söyledi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Balıkçı Ayşe'nin Baraka Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement