Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 17 seçmen sandık başına gidecek - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 17 seçmen sandık başına gidecek

Balıkesir\'in Burhaniye ilçesinde 17 seçmen sandık başına gidecek

Burhaniye'nin Çallı Kırsal Mahallesi'nde kurulacak sandıkta 17 seçmen oy kullanacak. Köyde su sıkıntısı nedeniyle yaşayan insan sayısı azalmış olsa da, köy sakinleri köylerine sahip çıkmaya devam ediyor.

30.03.2024 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinin Çallı Kırsal Mahallesi'nde 17 seçmen sandık başına gidecek.

1960'lı yıllarda 40 haneli bir köy iken su sıkıntısı nedeniyle 5 haneye düşen Burhaniye'nin Çallı Kırsal Mahallesi'nde Pazar günü kurulacak sandıkta 17 seçmen oy kullanacak. 17 seçmenin kayıt olduğu kırsal mahallede kardeş olan 2 muhtar adayı seçim yarışına girecek.

Köy sakini Serhan Köşgeroğlu "Bu köyün suyu kesildiği için 60'lı yıllardan sonra terk edilmiş. Bundan dolayı köyde yaşayan kalmamış. 17 tane sadece hayvancılıkla geçinen seçmenimiz var burada. İki tane muhtar adayımız var. Güzel bir köy. Bu köy zamanla su geldiği için yaşayan insan alacak, sonra da güzelleşecek."dedi.

Çallı Mahalle Muhtarı Hüseyin Özen "Köyümüzde hayvancılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz. 17 seçmenimiz var. Yarın demokrasi yarışı olacak. Köyün büyük kısma büyük şehirlere ve Balıkesir'e göç etmiş. Biz de köyümüze sahip çıkıyoruz."dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 17 seçmen sandık başına gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement