Balkanlı Öğrenciler Balkan Kültür Evi'nde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Balkanlı Öğrenciler Balkan Kültür Evi'nde Buluştu

Balkanlı Öğrenciler Balkan Kültür Evi\'nde Buluştu

Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Balkanlı öğrenciler Seka Kültür Alanı’ndaki Balkan Kültür Evi’nde bir araya geldi.

23.12.2013 12:25

Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim gören Balkanlı öğrenciler Seka Kültür Alanı'ndaki Balkan Kültür Evi'nde bir araya geldi.

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALTÜRK) ev sahipliğinde gerçekleşen programa BALTÜRK Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) Başkanı Mehmet Baydemir ve merkezi İstanbul'da bulunan Balkan Müslümanlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BESADER) Başkanı Yunus Torpil de katıldı.

BALTÜRK olarak Balkanlardan gelen öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu vurgulayan BALTÜRK Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, ortak projeler yapılmasına vurgu yaptı. Öğrencilere, "Proje üretin" diyen Çolakoğlu, "TİKA, YTB ve MARKA başta olmak üzere pek çok kurumla işbirliği yapabiliriz. Sizin mesleki teknik kabiliyetlerinizin gelişmesi çok önemli. bu yüzden projeler geliştirmeliyiz" dedi.

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) Başkanı Mehmet Baydemir ise gerek Kocaeli'de gerekse ülke genelinde pek çok kurumla ortak projeler üretilebileceğini vurguladı. Öğrencilerin proje üretme konusunda kendilerini beklememesi gerektiğini söyleyen Baydemir, "Biz istiyoruz ki öğrencilerimiz öyle çalışmalar yapsınlar ki bizi de yanlarında sürüklesin. Projelerine hızlarına yetişmekte zorlanalım. İnanıyorum ki bu tür buluşmalar sonrası iyi işler çıkacak" şeklinde konuştu.

Her hangi bir ırk ya da mezhebe dayalı çalışma yapmadıklarını vurgulayan (BESADER) Başkanı Yunus Torpil de "Ülkemizde eğitim gören her öğrenci bizim kardeşimizdir" dedi. "Aramızdaki farklılıkları kaldırmak amacıyla çalışıyoruz" diyen Torpil, Balkanlardan gelen öğrencileri kenetlenmeye davet etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balkanlı Öğrenciler Balkan Kültür Evi'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement