Başkan Yelkovan: "Esnafın Kazandığı Ancak Kendisine Yetiyor" - Son Dakika
Yerel

Başkan Yelkovan: "Esnafın Kazandığı Ancak Kendisine Yetiyor"

Başkan Yelkovan: "Esnafın Kazandığı Ancak Kendisine Yetiyor"

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, esnafın son zamanlarda büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Son yıllarda esnafımız, her şeyi borç ve kredi ile yapmaya başladı."

10.07.2013 13:17

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, esnafın son zamanlarda büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Son yıllarda esnafımız, her şeyi borç ve kredi ile yapmaya başladı. Kredi alamadığı zaman iş yapmakta ve iş hacmini geliştirmekte zorluk çekiyor. Çünkü esnafın kazandığı ancak kendisine yetiyor" dedi.

Yelkovan, esnaf odalarını ziyaret ederek, oda başkanları ile esnafın durumu hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretlerde konuşan Yelkovan, son yıllarda yaşanan ekonomik krizin esnafı büyük ölçüde etkilediğini kaydetti. Esnafın son zamanlarda sıkıntı yaşadığını ifade eden Yelkovan, "Esnafın ekonomik ve mali gücü giderek azalmaktadır. Esnaf var olan mal varlığının üzerine yatırım yapamamaktadır. Son yıllarda esnafımız, her şeyi borç ve kredi ile yapmaya başladı. Kredi alamadığı zaman iş yapmakta ve iş hacmini geliştirmekte zorluk çekiyor. Kredi aldığı zaman da ödemede sıkıntılar yaşanmaktadır. Çünkü esnafın kazandığı ancak kendisine yetiyor. Mal varlığının üzerine emeğinin karşılığını alıp da koyamayan esnaf kardeşlerim, maalesef elde olanla yetinmeye çalışıyor. Birçok esnafımız da elindekinden de oldu" diye konuştu.

Esnafa yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Yelkovan, "Esnaflarımızın yatırımlarını desteklemek ve ihtiyaçlarını karşılamak için en uygun krediyi sağlamak amacıyla hizmet veren kooperatifimiz, bu krizler nedeniyle büyük sıkıntılar yaşamıştır. Gerek kooperatifimizi ayakta tutabilmek gerekse üyelerimizi zor duruma düşürmeden aldıkları kredileri tahsil edebilmek için büyük mücadele verilmiştir. Esnafımıza yardımcı olmak için bütün imkanları kullandık ve hiçbir zaman da kullanmaktan geri kalmayacağız" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yelkovan: 'Esnafın Kazandığı Ancak Kendisine Yetiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement