Batman'da Bir İlk - Son Dakika
Yerel

Batman'da Bir İlk

Batman\'da Bir İlk

Batman'da Ciğer Kebabı yapan ünlü Xalo Heyran, kendi elektrik enerjisini doğadan karşılıyor.

04.02.2014 11:03  Güncelleme: 11:10

'Xalo Heyran' Batmanda bir ilki gerçekleştirdi.

Yaklaşık 4 sene önce kendi arazileri üzerinde ev inşa eden Xalo Heyran üç bucuk yıl önce Tedaş'a yaptığı başvurudan olumlu cevap alamayınca Batmanda 5 mühendisin bir araya gelerek kurdukları alternatif enerji şirketi ile görüşüp tüm enerji ihtiyacını güneş ve rüzgârdan karşıladı.

Tedaş'la görüştüğünü ve bulunduğu yere elektrik götürülmesi için kendisinin trafo ve hatları çekmesinin istendiğini bununda yaklaşık 40 ile 50 bin gibi bir maliyet gerektiğini söyleyen Xalo Heyran, bunun yerine çevreye duyarlı, ekolojik ve uzun vadede daha ekonomik olan güneş ve rüzgar enerjisini kullanmaya karar verdiğini söyledi.
Yaklaşık 4 yıldır jeneratörle enerji ihtiyacını giderdiğini, bunun hem ekonomik olarak çok daha fazla maliyet yüklediğini hem de jeneratör sesinin gelen misafirleri ve beslediği evcil hayvanları rahatsız ettiğini ifade eden Xalo Heyran, kurulan güneş ve rüzgar enerjisi sayesinde artık karanlıktan kurtulduğunu ve fatura derdinin olmadığını belirterek "İnanıyorum ki bu çok kısa bir zaman diliminde bu sistem tüm bölgeye yayılacaktır. Daha önce telefonumu şarja takmak için bile olsa jeneratör çalıştırmam gerekiyordu. Şuan telefonu şarja takma derdim yok, karanlıkta kalma gibi bir sorunum yok" dedi.

"BÖLGEDE BİR İLKİ YAPTIK"

Xalo'nun aydınlatma sorununu gideren Batmanlı şirket olan Solaryan Energy yetkilileri de "Bölgede ilk defa kendi evindeki tüm enerji ihtiyacını karşılayabilen bu sistemi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Elektrik faturası derdi yok, rüzgâr esti, yağmur yağdı, yok tel koptu diye gecenin bir vakti karanlığa hapsolma derdi yok. Bu sistemi bir sefer kuruyor ve yıllarca faydalanıyorsunuz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman'da Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement